Põhjus, miks olla meelelahutuslike meemide osas ettevaatlik

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Meemid ehk internetis levivad tekstidega naljapildid on tore meelelahutus, aga nende tarbimisega tuleks piiri pidada.

Sotsiaalmeedia kahjulik mõju tervisele ei ole enam midagi uut, kuid nüüd on Inglismaa teadlased tulnud välja hoiatusega, et ka meemid võivad mõjutada vaimset ja füüsilist tervist, kirjutab Highsnobiety.

Suurbritannia parlamendile saadetud kirjalikus avalduses hoiatasid akadeemikud, et meemid võivad normaliseerida ebasoovitavat käitumist nagu halva nalja heitmine, kehade häbistamine ja kiusamine, mis võib viia üleüldise apaatsuseni sel teemal. 

Avalduses oli ka välja toodud, et meemid aitavad kaasa Suurbritannia noorte ülekaalulisuse probleemile, tehes ebatervisliku toitumise üle nalja. Üks uurijatest, doktor Ashley Casey selgitas, et meemid võivad õigustada halbu toitumisharjumusi ja niimoodi noori takka innustada.

«Põhimõtteliselt ei ole minu ja sinu jaoks aktsepteeritav, et me vestleme ja ma ütlen, et sõin just terve šokolaadikoogi ära. Aga kui keegi teeb sellest meemi, saan öelda, et see on normaalne ja see on okei. Nii ma tunnen ja nii ma käitun,» selgitas doktor Casey.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles