Kas oled süüdi oma huulte kuivuses? Põhjus võib peituda nendes kuues teguris

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Külmade ilmade tulekuga kaasneb tihti ka probleem kuivade huultega. 

1. Liiga palju päikest suvel.

Kui liialdasid suvel päikesekiirte nautimisega, võid nüüd selle eest karmi hinda maksta. Hoolitse selle eest, et kasutaksid SPF-faktoriga huulepalsamit. Eriti oluline on see suvel, aga tegelikult võiksid seda meeles pidada aastaringselt. 

2. Vitamiinipuudus.

B2-vitamiin on oluline rakkude tööks ja tervete huulte heaks. Tarbi palju B2-vitamiini sisaldavaid toite, nagu näiteks mune ja kerge liha. Kuivade huultega seostatakse ka tsingi- ja rauapuudust.

3. Huulte lakkumine.

Pidev huulte lakkumine ja niisutamine süljega teeb kokkuvõttes asjad hullemaks, sest nii kaotavad huuled oma loomuliku niiskuse ja muutuvad kuivaks. 

4. Lõhnastatud huulepalsam.

Kui kasutad pidevalt huulepalsamit, aga huuled on ikkagi kuivad, tuleks kontrollida oma palsami koostisosi. On inimesi, kelle huuled on tundlikud lõhnaainetele ja reageerivad niiskuse kaotamisega. Võib juhtuda ka, et oled allergiline näiteks sheavõile, mesilasvahale või riitsinusõlile.

5. Veepuudus.

Kui sa ei tarbi piisavalt vett, võib keha sulle sellest kuivade huulte abil märku anda. 

6. Pärmseente infektsioon.

Kuivad huuled, eriti suunurgad, võivad anda märku, et su keha toodab liiga palju pärmi ja et tegemist võib olla infektsiooniga. Kui probleem on juba pikalt kestnud, võiksid arsti juurde minna, soovitab Glamour.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles