Kuidas aru saada, kas veedate partneriga liiga palju aega koos?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Scanpix

Eksperdid ütlevad, et vastuse leidmiseks tuleks natukene aega lahus veeta.

Tegelikult ei ole suhte alguses partneriga pidevalt koosolemises midagi halba, eriti kui alles õpite teineteist tundma. Küll aga tuleb vahet teha, kas veedate lihtsalt palju aega koos või veedate kogu oma aja koos, kirjutab EliteDaily.

«Oluline on mõista, et liiga palju koosolemist võib olla suheti erinev,» ütleb Blush Online Life Coaching looja Kali Rogers. «Mõned inimesed on ekstravertsemad kui teised, mõned muutuvad teisest sõltuvaks väga kiiresti ja osad ei oska lihtsalt piire seada. Seega, kui mõne suhte alguses on üksteise igapäevane nägemine okei, võib see teises suhtes teha karuteene,» selgitab Rogers.

Selleks, et aru saada, kas liigne üheskoos aja veetmine võib mõjuda halvasti, tuleb mõelda sellele, kuidas sa ennast lahusoldud ajal tunned. Kui partnerid on üksi olles eksinud, ebastabiilsed või depressiivsed, on see märk sõltuvusest.

Selleks, et aru saada, kas liigne koosoldud aeg võib osutuda ohtilikuks, tulebki natukene aega üksteisest eemal veeta. Kui saad ilma partnerita olles hakkama ja tunned ennast normaalselt, on kõik hästi. Kui mitte, võib tegemist olla probleemiga.

Tugev sõltuvus ei pruugi suhtele hästi mõjuda, sest aja jooksul hakatakse liiga tugevalt lootma partneri toetusele ja tema pool pakutud lahendustele, selle asemel, et ise oma probleemidega toime tulla. «Inimesed muutuvad enda halvaks versiooniks ja neil pole piisavalt eraldatust, et asju perspektiivi panna,» hoiatab Rogers.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles