Põhjus, miks prints Charles kaks korda aastas sünnipäeva tähistab

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Charles
Prints Charles Foto: SUNDAY ALAMBA / AFP / Scanpix

14. novembril saab prints Charles 70-aastaseks, aga see pole käesoleval aastal sugugi esimene kord, mil ta sünnipäeva tähistab. 

Õige pisut pärast Harry ja Meghani kuninglikku pulmapidu maikuus, võõrustas prints Charles külalisi suurel Buckinghami palee aiapeol, et kuus kuud enne oma õiget sünnipäeva külalistega olulist päeva tähistada. 

Huvitav on tõsiasi, et sugugi mitte kõik kuningliku perekonna liikmed ei pea oma sünnipäeva mitu korda aastas. Seda traditsiooni järgib kindlalt ainult kuninganna Elizabeth, kelle sünnipäeva auks korraldatakse juunis Trooping the Colour paraaad. Tegelikku sünnipäeva tähistab kuninganna privaatselt 21. aprillil.

Prints Charles tähistab oma sünnipäeva sel aastal kaks korda, sest väidetavalt on seitsmekümnenda juubeli puhul tegemist olulise verstapostiga. Kahekordsed pidustused leidsid aset ka printsi kuuekümnendal sünnipäeval.

Kui maikuus olid printsi suurele sünnipäeva aiapeole kutsutud perekond, sõbrad ja 400 erinevat heategevusorganisatsiooni, mis on printsile südamelähedased, siis oma õigel sünnipäeval, 14. novembril on Buckinghami palees oodata privaatset pidu. Teiste hulgas on kutsutud näiteks Taani kroonprints Frederik ja kroonprintsess Mary, kirjutab Marie Claire. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles