Ettevaatust! Enne kui partneriga koos selfi postitad, mõtle järele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maor Winetrob / PantherMedia / Scanpix

Kui ka sina tunned survet oma suhet sotsiaalmeedias jagada, siis mõtle enne järele. 

Suurbritannia päritoluga suhete nõustamisvõrgustik Relate viis 2000 briti peal läbi uuringu, milles 51 protsenti Y-generatsiooni esindajatest tunnistasid, et nad näitavad sotsiaalmeedias oma suhet paremas valguses. 42 protsenti nentisid lausa, et nad on sotsiaalmeedias valmis jätma mulje perfektsest suhtest, kuigi päriselus ei pruugi see nii olla, vahendab Stylist.

Tänapäeva maailmas võib sotsiaalmeedias tunnustuse pälvimine tunduda sama oluline kui päriselus ja see põhjustab palju pingeid. Psühhoterapeut Kate Moyle selgitab, et probleemid tekivad sellepärast, et võrdleme ennast ja oma suhet pidevalt teistega, selle asemel, et vaadelda päriselt positiivseid ja negatiivseid aspekte.

Pideva võrdlemisega paneme ka oma suhte pinge alla. «Me ei näe enam, mis meid õnnelikuks teeb, vaid oleme keskendunud sellele, millise mulje teistele jätame,» selgitab Moyle.

Sotsiaalmeedias suhtest vale mulje jätmine annab ka signaali, et me ei vaja abi ega toetust, sest kõik meie suhtes paistab läbi filtrite nii täiuslik. Kui ette tulevad konfliktid, on kukkumist rängalt tunda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles