Mida näitab sinu iseloomu kohta see, kuidas sa oma telefoni hoiad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Iñigo Quintanilla / PantherMedia / Scanpix

Enamasti ei pane me seda ise tähelegi, aga telefoni haarates tõstame me selle ikka ühe ja sama kõrva juurde. Nagu värske uuring näitab, on sel oma põhjus.

Henry Fordi haiglas tehtud uuring näitas, et see, kumba kõrva keegi telefoniga rääkimiseks kasutab, näitab ära, kumba ajupoolkera ta enim kasutab, edastab EurekAlert.

See toimib vastandlikult, nagu ka näiteks parem- ja vasakukäelisus. Inimestel, hoiavad telefoni parem kõrva ääres, domineerib vasak ajupoolkera ja vasakaul pool hoidjatel domineerib parem ajupoolkera.

Inimesi, kel domineerib vasak ajupoolkera, peetakse analüütiliseks. Parema domineeriva ajupoolkeraga inimesed on aga rohkem loomingulised.

Enamasti seostub vasak ajupoolkera keeleoskuse, tähelepanu võime ja negatiivsete emotsioonide kontrolliga. Parem on seevastu seotud eneseväljenduse ja emotsioonidega.

Uuringust selgus, et suurem osa inimestest – 70 protsenti – hoiab telefoni parema kõrva juures, kasutades selleks oma domineerivat paremat kätt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles