Kruiisilaevade jõulumenüüdes on üha enam veganiroogi

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tuukka Ervasti

Pühade aeg ning jõulupeod on alles ees. Maitsemeel piilus vargsi Viking Line'i uuenenud jõulumenüüd ning silma jäi kaks põnevat pühaderooga – kui pühade aegu laevareisi plaanis pole, saab neid kasvõi koduköögis valmistada!

16. novembrist kuni 26. detsembrini 2018 serveeritakse Viking Line’i laevade buffet-restoranides jõulumenüüd, kus lisaks traditsioonilistele jõuluroogadele on ka senisest suurem vegani- ja taimetoitude valik.

Menüü sündis Rootsi tippkokkade meeskonna ja Viking Line’i parimate kokkade koostööna.

«Tänavu pöörame erilist tähelepanu kergetele ja värsketele põhjamaistele maitsetele. Meie jõulumenüüs on endiselt aukohal kõik lemmikud alates marineeritud heeringast kuni vormiroogade ja jõulusingini. Lisaks täiendasime menüüd aga pühadevalikusse sobivate taimetoidu- ja veganiroogadega,» ütles Viking Line’i restoranide juhataja Janne Lindholm.

Viking Line jõulubuffet.
Viking Line jõulubuffet. Foto: Tuukka Ervasti

Täiustatud pühade-buffet pakub lisaks traditsioonilistele jõuluroogadele näiteks marineeritud vegani-«heeringat», röstitud juursellerit, seene-juurviljagratääni, pika pipra ja apelsiniga glasuuritud porgandeid ning veganimagustoite.

«Sageli tullakse just pühade ajal laevareisile kogu perega. Viking Line’i jaoks on oluline pakkuda tervislikku ja kvaliteetset toiduvalikut, mis maitseks ka kõige väiksematele reisijatele. Tänavu katab Viking Line pühadeks eraldi ka lastele mõeldud Rootsi laua, mille menüü koostas Rootsi juuniorkokkade meeskond. Laste-buffet’ värvikirevus ja rõõmus väljapanek julgustavad lapsi proovima nutikaid taimetoiduvalikuid,» rääkis Lindholm.

Maitsemeel julgustab proovima kahte veganiretsepti Viking Line’i laevade The Buffet restorani jõulumenüüd:

Vegani-«heeringas»

Vaja läheb:

3 punast sibulat

3 dl Oatly! kaerapõhist «hapukoort» iMat Fraiche

9 dl veganimajoneesi

3 dl hakitud tilli

2 dl punast meremarja

3 sidrunit

soola ja pipart

6 dl äädikat

12 dl suhkrut

18 dl vett

10 loorberilehte

20 vürtspipart

6 baklažaani

Tee nõnda:

Kuumuta äädikas, suhkur ja vesi. Lisa loorberilehed ja vürtspipar. Lõika baklažaan esmalt  5 mm viiludeks ja seejärel parajateks «heeringa» tükkideks.

Kalla peale äädikaleem ning lase tõmmata vähemalt 24 tundi.

Viiluta punased sibulad ning sega iMat Fraiche’i, veganimajoneesi, hakitud tilli, punase meremarja ja sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa korralikult kurnatud baklažaanitükid.

Vegan-«heeringas». 
Vegan-«heeringas». Foto: Tuukka Ervasti

Vegani-«heeringas» sibula ja ürtidega

Vaja läheb:

6 dl äädikat

12 dl suhkrut

18 dl vett

10 loorberilehte

20 vürtspipart

6 baklažaani

1 porrulauk

10 viilutatud hõbesibulat

Tee nõnda:

Kuumuta äädikas, suhkur ja vesi. Lisa loorberilehed ja vürtspipar. Lõika baklažaan esmalt 5 mm paksusteks viiludeks ja seejärel parajateks «heeringa» tükkideks.

Kalla peale äädikaleem ning lase tõmmata vähemalt 24 tundi.

Enne serveerimist lisa viilutatud porrulauk ja hõbesibulad ning hakitud ürdid ja sega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles