Eesti tipprestoranide korraldatud heategevuslikul õhtusöögil «Lapsed söönuks» koguti Ida-Eesti laste toetuseks märkimisväärne summa

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevusliku õhtusöögi käigus leidsid uue omaniku Epp-Maria Kokamägi maal «Tüdruk arbuusiga», Mati Karmini skulptuur «Ingel», Concordia Klari graafiline teos «Põhjamaa vaikus» ja Peeter Piheli spetsiaalne personaalõhtusöök restoranis Alexander. Fotol restoranide Ribe ning Platz üks omanikke ning Carmen catering looja, Margus Linkgreim.
Heategevusliku õhtusöögi käigus leidsid uue omaniku Epp-Maria Kokamägi maal «Tüdruk arbuusiga», Mati Karmini skulptuur «Ingel», Concordia Klari graafiline teos «Põhjamaa vaikus» ja Peeter Piheli spetsiaalne personaalõhtusöök restoranis Alexander. Fotol restoranide Ribe ning Platz üks omanikke ning Carmen catering looja, Margus Linkgreim. Foto: Andrei Ozdoba

Eile toimus Eesti tipprestoranide eestvedamisel heategevuslik õhtusöök «Lapsed söönuks», mille kogu piletitulu ning oksjonitasud suunatakse Ida-Eesti toidupankade toetuseks. Ühtekokku koguti 33 000 eurot.

Eilsel heategevuslikul restoraniüritusel kogutud 33 000 euro abil saavad Ida-Eesti toidupangad  arendada oma igapäevast tegevust, et jõuda efektiivsemalt enam kui 10 000 lapseni, kes elavad seal piirkonnas suhtelises vaesuses.

Eilsel Swissotelis toimunud õhtusöögil valitses siiras headus – partnerite ja heade inimeste abil said Eesti tipprestoranide kokkade poolt valmistatud õhtusööki nautida peaaegu 200 inimest, kes panustasid enda aega, raha ning häid soove selleks, et toidupangad jõuaksid rohkemate abivajajateni,» sõnas heategevussündmuse eestvedaja Restoran «Leib peremees Kristjan Peäske, kelle sõnul pälvis sündmus osalejate tunnustuse just seetõttu, et eristus enda formaadilt teistest heategevussündmustest.

«Kogu meeskond töötas vabatahtlikult ning õhtusöögi tooraine, programm ja tehniline tugi oli sündmusel sponsorluse korras, mis võimaldab kogu õhtu tulu suunata sajaprotsendiliselt vaid heategevuseks,» rõhutas Peäske.

Ta lisas, et tänu kogutud toetussummale saavad Ida-Eesti toidupangad arendada oma igapäevategevust, nt parandada transpordi ja toidu hoiustamise tingimusi.

"Lapsed söönuks" 2018.
"Lapsed söönuks" 2018. Foto: Andrei Ozdob

«Paremad tingimused toidu hoiustamiseks, transpordiks ja jagamiseks aitab toidupankadel jõuda enamate abivajajateni,» täpsustas Peäske. 

Eriti oluline on tema hinnagul, et tänu toetusele saavad Ida-Eesti toidupangad viia abivajajateni ka mitmekesisemat toitu, näiteks liha-, kalatooteid ja värskeid tooraineid, millest muidu vajaka jääb.

«Loodan, et arendused jõustuvad juba lähiajal,» lausus Peäske.

Restoran Leib omanik lisas, et 33 000 eurot täideti piletimüügi ja oksjonitasudega, kus uue omaniku leidsid Epp-Maria Kokamägi maal «Tüdruk arbuusiga», Mati Karmini skulptuur «Ingel», Concordia Klari graafiline teos «Põhjamaa vaikus» ja Peeter Piheli spetsiaalne personaalõhtusöök restoranis Alexander.

Õhtusöögi valmistasid Restoran Leib, Mon Repos ja Ö kokad. Muusikalise elamuse eest hoolitsesid Tanja Mihhailova-Saar koos bändiga ning DJ Sander Mölder. Õhtut juhtisid Heleri Rande ja Aivar Kuusk.

«Lapsed söönuks» hõbesponsorid olid Harviker ja Namespace.

Kokku panustasid õhtusöögi toimumisse üle 40 ettevõtte ning 100 vabatahtliku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles