Kas tunned ära, millise lapsepõlveaegse kommiga on tegu?

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kairi Oja

Kalevi kommivabriku kontoriruumides on üles seatud väljapanek, mis viib paljud tänased täiskasvanud nostalgilisele rännakule oma lapsepõlve. Kas tunned need kommid paberi järgi ära?

Kalevi kommivabriku algusaastaks loetakse aastat 1806, mil suhkrupagar Lorenz Caviezel rajas Tallinnas Pikal tänaval praeguse Maiasmoka kohviku asukohas oma kondiitriäri. Justnimelt seda äri loetakse tänase Kalevi kommivabriku vanimaks otseseks eelkäijaks. 

Pilk Kalevi ajalooliste toodete väljapanekud tootmisettevõtte kontoriosas ei jäta külmaks kedagi, kelle lapsepõlve need tooted on rõõmustanud.

Maitsemeele jaoks olid need värvilised trühvlikommid!

Kirka pakendiga trühvlikommid olid sedavõrd kaunid, et neid kasutati päris omaette kingitusena, jäeti päkapikkude poolt laste aknalaudadele ja peideti sünnipäevalaste patjade alla. 
Kirka pakendiga trühvlikommid olid sedavõrd kaunid, et neid kasutati päris omaette kingitusena, jäeti päkapikkude poolt laste aknalaudadele ja peideti sünnipäevalaste patjade alla. Foto: Kairi Oja
Sellise pakendiga trühvlikomm kandis kaheksakümnendatel nime «Punane Moskva».
Sellise pakendiga trühvlikomm kandis kaheksakümnendatel nime «Punane Moskva». Foto: Kalevi Kommivabrik

Tänaseks on need kommid Kalevi kommivabriku tooteportfellis alles - ikka trühvlikommide nime all -, ent seda kirjut ja särtsakat pakendit enam ei kasutata.

Ajad muutuvad - o tempora, o mores!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles