Täistera - ilus seest ja väljast!

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JP Hion

Toidustilist Hanne Paljak ütleb, et märkab oma töös selgelt, et tarbija on hakanud järjest enam täisteratoodetest lugu pidama. «Lisaks sellele, et täistera on kasulik ja maitsev, on see ka pildi peal efekte- tervislikkus kandub visuaalselt edasi,» ütles Hanne.

Maitsemeel koostöös kolme suurema pagaritööstusega andis toidustilist Hanne Paljakule vabad käed, et kolmest erinevast uudsest täisteratootest valmiks kolm erinevat hõrku võileiba.

Leiburi hõrk ja õhuke Rukkipala külmsuitsu forelliga

Foto: JP Hion

Hanne ütleb, et kuigi tavaliselt peetakse kalaga hästi sobivaks saia, on see arvamus ajale pisut jalgu jäänud ja tegelikult sobib kalaga kokku hästi ka leib.

Hõrgule ja õhukesele täisterast Rukkipalale sobib toidustilisti sõnul katteks hästi tillimaitseline- või ürtidega toorjuust. «Peale peotäis idusid, mina kasutasin näiteks mahedat idutriot. Peaosas on külmsuitsu forell, juurde rukolat ja sidrunit ning täistera võileib ongi valmis. Lihtne, valmib kiiresti ja samas maitsev,» rääkis Hanne ja lisas, et rukkipala ei pea isegi eelnevalt röstima, kuna see on hea õhuke ja sobib koheselt ampsamiseks.

Vaja läheb:

Rukkipala

Toorjuust

Idud

Külmsuitsu forell

Rukola

Sidrun

Fazeri juurika täistera palaleivake peedi ja porgandiga - lihavaba kiusatusvõileib holloumiga

Foto: JP Hion

Traditsioonilised võileivakatted on alati olnud juust ja sink. «Mina soovitan katsetada erinevaid variante ja rikastada tavalist võileiba näiteks halloumi juustuga, mida eelnevalt oliiviõliga grillida,» rääkis toidustilist.

«Põhjaks lehtsalat, katteks hummust, peale grillitud halloumi, viil punast paprikat, õhukeselt lõigatud või riivitud suvikõrvits ja imeline võileib ongi valmis,» õpetas Hanne.

Vaja läheb:

Palaleivake

Hummus

Lehtsalat

Halloumi juust

Punane paprika

Suvikõrvits või avokaado

Eesti Pagari täistera kaeratasku linaseemnetega - klassika suitsusingi ja kurgiga

Foto: JP Hion

«Rohkete seemnetega kaerataskut linaseemnetega soovitan ma küll enne röstida - lõpptulemus jääb mõnusalt krõbe. Kattena toorjuust, peale suitsusinki. «Mina kasutasin tavapärasest enam singiviile, sest mulle isiklikult meeldib, kui võileiva maitses on lihamaitset,» avaldas Hanne.

«Kurk, paprika juurde ning klassikaline maitseelamus hommikusöögilauas on garanteeritud,» julgustas Hanne võileibadega eksperimenteerima. 

Vaja läheb:

Kaeratasku linaseemnetega

Toorjuust

Suitsusink

Kurk

Paprika

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles