Toitumisterapeudi nipid, kuidas külmetusega võitlemisel sibulast ja küüslaugust abi ostida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Krzysztof Zabłocki / PantherMedia / Scanpix

Ida-Tallinna Keskhaigla dieedinõustaja ja Maxima toitumisterapeut Elle Kalamägi soovitab külmetushaiguste korral otsida abi tervistavatest toiduainetest. Immuunsüsteemi tugevdajana annab toitumisterapeut soovituse süüa küüslauku ja gripiraviks juua teed sibulast.

Küüslauk, looduslik antibiootikum

Küüslauk on tuntud haigustega võitleja ja immuunsüsteemi tugevdaja. Haiguse ajal soovitan süüa kaks kuni kolm toore küüslaugu küünt päevas. Küüslauk on üks parimaid infektsiooniga võitlejad nii bakteriaalse kui ka viirusinfektsiooni korral. Ta on ikkagi looduslik antibiootikum, mis aitab muuta organismi külmetushaiguste suhtes vastupidavamaks – ühtlasi leevendada grippi, kurgupõletikku ja bronhide ummistust.

Tee nii: peenestatud küüslauku võid segada meega vahekorras üks ühele ja võtta sisse üks teelusikas iga tunni tagant, sellisele segule võiksid lisada ka sidrunit.

Gripiraviks valmista sibulast teed

Sibulal on antibakteriaalne toime, millega ravitaksegi tavaliselt grippi, külmetushaigusi, nohu ja köha. Samuti mõjub sibulatee rögalahtistavalt. Sibulatee valmistamiseks tükelda pool sibulat, vala peale kuum vesi ja lase segul tõmmata. Joo kindlasti soojalt.

Pea meeles, haige organism vajab puhkust 

Toitumisterapeut tuletab meelde, et haiguse korral tuleb kindlasti puhata. Võta paariks päevaks puhkust, jää esimesel võimalusel voodisse. Maga öötundidel vähemalt 7-8 tundi (täiskasvanud) ja lapsed 9-11 tundi ööpäevas. Puhka voodis ka päeval, isegi kui sul und ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles