Aasta koka valimine: peet, vadak ja idud hea tuju kastmes

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta koka Vladislav Boroviki võistlusroog, kus peategelaseks olid peet, vadak ja idud.
Aasta koka Vladislav Boroviki võistlusroog, kus peategelaseks olid peet, vadak ja idud. Foto: Lauri Laan

Tänavu juba 24. korda peetud aasta koka võistluse võitjate seas on terve plejaad kokki, keda tunneb ka laiem publik: Vladislav Djatšuk, Peeter Pihel, Anti Lepik, Heidi Pinnak, Inga Paenurm, Martin Meikas, Pavel Gurjanov jt. Äsjasel Tallinna toidumessil FoodFest võttis võidupunktid ja lisandus auväärsesse nimistusse Vladislav Borovik.

«Vanaema suured pannkoogid on siiani üks mu lemmiksööke. Need olid alati hommikusöögiks laual, kui poisikesena tema juures olin,» meenutab FoodFesti toidumessil seekordse aasta koka tiitli võitnud Vladislav Borovik (23) oma lapsepõlve Paldiskis. Pannkookide kõrvale oli vanaemal pakkuda ka riiulitäis moose. Vladislav võttis asja loominguliselt ja segas parasjagu meelepärasena tundunud keedise hapukoorega kastmeks. See kaste käib tal pannkookide juurde seniajani. Aga pannkookide retsepti hoiab vanaema endiselt vaid enda teada.

Aasta kokk 2018 Vladislav Borovik.
Aasta kokk 2018 Vladislav Borovik. Foto: Lauri Laan
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles