Aasta koka valimine: peet, vadak ja idud hea tuju kastmes

jaga E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

Aasta koka Vladislav Boroviki võistlusroog, kus peategelaseks olid peet, vadak ja idud.

FOTO: Lauri Laan

Lugu kuulatav Minu Meedia tellijatele

Tänavu juba 24. korda peetud aasta koka võistluse võitjate seas on terve plejaad kokki, keda tunneb ka laiem publik: Vladislav Djatšuk, Peeter Pihel, Anti Lepik, Heidi Pinnak, Inga Paenurm, Martin Meikas, Pavel Gurjanov jt. Äsjasel Tallinna toidumessil FoodFest võttis võidupunktid ja lisandus auväärsesse nimistusse Vladislav Borovik.

«Vanaema suured pannkoogid on siiani üks mu lemmiksööke. Need olid alati hommikusöögiks laual, kui poisikesena tema juures olin,» meenutab FoodFesti toidumessil seekordse aasta koka tiitli võitnud Vladislav Borovik (23) oma lapsepõlve Paldiskis. Pannkookide kõrvale oli vanaemal pakkuda ka riiulitäis moose. Vladislav võttis asja loominguliselt ja segas parasjagu meelepärasena tundunud keedise hapukoorega kastmeks. See kaste käib tal pannkookide juurde seniajani. Aga pannkookide retsepti hoiab vanaema endiselt vaid enda teada.

Aasta kokk 2018 Vladislav Borovik.

FOTO: Lauri Laan

Tagasi üles