Arvutiga töötaja neli halba harjumust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabane halbadest harjumustest töölaua taga
Vabane halbadest harjumustest töölaua taga Foto: SCANPIX

Suure hulga inimeste tööpäevad mööduvad pidevalt arvuti taga istudes. Allpool on portaali fitsugar.com välja toodud neli halba harjumust, mida me tihtipeale endale ei teadvusta. Loe, pane tähele ja vabane!

Hajameelne söömine

Töölaua taga söömises pole iseenesest midagi halba, aga kui segada söömist töötamisega, siis võib see su dieedile laastavalt mõjuda. Hajameelne söömine võib viia märkamatu liigsöömiseni. Kui vähegi võimalik, tee paus ja söö kuskil mujal kui töölaua taga!

Jalgade ristamine

Sageli me ei märkagi, et istume kogu aeg jalg üle põlve, kuid seda tasuks teadlikult vältida. Päevast päeva jalad ristis istumine võib tõsta su jalgades survet ning on ka peamiseks põhjuseks, mis istumisest seljavalud tulevad. Proovi hoida jalgu ristamata!

Liiga vali muusika kõrvaklappidest

Tõsi, vahel kutsuvad väga masendavad tööpäevad end välja elama, kuid liiga vali muusika kõrvaklappides pole siiski hea mõte. See võib kahjustada su kuulmekilet. Kuna veedame palju aega kõrvaklapid peas, siis pööra alati tähelepanu muusika valjusele!

Ilma pausideta töötamine

Oled tõmmatud projektikeerisse ega saa laua tagant lahti? Tööhoos võime kergelt unustada, et veepudel on täitmata, lõunal käimata või silmad pole juba mitu tundi puhata saanud. Rääkimata kogu kehast, mis pidevast istumisest ära väsib. Võta kas või paar minutit, et end liigutada, ning tunne on kohe tunduvalt parem!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles