Hea teada: selle toidu söömine enne und aitab kaalu kaotada

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Öeldakse, et enne magamaminekut ei tohiks üldse süüa, kuid on siiski teatud roogasid, millel on kaalureguleerimisele soodne mõju.

Ajakirjas British Journal of Nutrition avaldatud uuringust selgub, et kui enne magamaminekut süüa kodujuustu, võib see kaalulangusele kaasa aidata. Põhjus on selles, et tegemist on madalakalorsusega toiduga, mis annab hoogu ainevahetusele, tugevdab lihaseid ja mõjub üleüldiselt tervisele hästi.

Levinud teooria kohaselt suurendab hilisõhtune snäkk rasvumise ohtu, kuna keha salvestab siis söödu rasvana, kuid toitumisspetsialisti, professor Michael Ormsbee sõnul ei kehti see uskumus kõrge valgusisaldusega toitude puhul. Tema meeskond leidis, et kui süüa pool tundi enne magama minemist kaks supilusikatäit kodujuustu, panustab see tervisesse, kuna on hea alternatiiv jookidele või pulbritele.

Tegemist on esimese uuringuga, milles osalejad sõid toitu, mitte toidukorraasendajat või shake’i. Ormsbee sõnul on tegemist hea leiuga, kuna see pakub inimestele hilisõhtuseks näljakustutamiseks teisi variante. Kodujuustu peetakse heaks valikuks, kuna see sisaldab kaseiini, mis imbub kehasse aeglaselt. See omakorda tagab, et kehal on kogu öö jooksul piisavalt aminohappeid, mida keha omakorda kasutab lihaste ja immuunsüsteemi tugevdamiseks, vahendab Metro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles