Mis juhtus? Prints Harry ja William on silmanähtavalt teineteisest kaugenenud

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry koos venna Williamiga
Prints Harry koos venna Williamiga Foto: TOLGA AKMEN / AFP/Scanpix

Kui Meghan Markle’i rasedusuudis on kindlasti prints Harry väga elevile ajanud, on sel ka muud tagajärjed. Tegemist on elumuutusega, mis toob kaasa Harry kaugenemise vennast Williamist.

Suurbritannia väljaanded annavad teada, et kuigi prints Harry on vend Williamiga pärast ema Diana surma olnud väga lähedane, on nüüd mõlemad vennad astunud aktiivselt samme, et kujundada välja eraldiseisvad «õukonnad», mis toetavad nende tuleviku väga erinevaid rolle.

Senini on Harry ja William (ja nende pikendusena nende naised ja lapsed) jaganud näiteks sama pressitiimi, sekretäre ja toetusmeeskonda. Kuid nüüd, kui Meghan on rase ja Williamil endal on kolm last, plaanivad vennad oma «äri» lahku lüüa.

«Vennad on teineteisele toetunud ning teineteise eest hoolt kandnud alates ema surmast,» ütles üks kuninglikule perele lähedal seisev isik The Sunday Timesile. «Aga nüüd, kui neil on endil perekonnad, ei pea nad enam teineteisele nii väga lootma.»

Kui Charlesist saab kuningas ja Williamist Walesi prints, muutuvad ka Cambridge’i hertsogi ja hertsoginna rollid ametlikumaks. Vastupidiselt sellele on aga Harryl jätkuvalt piisavalt vabadust tegeleda omal valikul erinevate heategevustöödega. «Kuna William on tulevane kuningas ja valitseja, on tema lähenemine ja stiil, kuidas ta oma tööd teeb, väga erinev,» sõnas teine allikas Daily Mailile.

Arvatavalt hakkasid nad «lahkuminekut» plaanima juba aastal 2013, kui nende esimene ühine erasekretär Jamie Lowther-Pinkerton pensionile läks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles