Hispaania politsei päästis 15 noort transseksuaali, keda sunniti musta maagiat kasutades prostitutsioonile

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania politseinikud. Pilt on illustreeriv
Hispaania politseinikud. Pilt on illustreeriv Foto: Ramon Costa / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Hispaania politsei teatas, et neil on õnnestunud vabastada 15 Brasiilia päritolu transseksuaali, keda hoiti Murcia linnas inimkaubandusvõrgus lõksus. Ohvreid sunniti prostitutsioonile, selleks kasutati nii vägivalda kui ka ähvardati neid musta maagiaga.

Kolmapäeval välja antud avalduses ütlesid võimud, et kõik ohvrid meelitati Hispaaniasse pettusega. Neid sunniti tarbima ja müüma narkootikume, mõnikord hoiti neid korteris ka vangis ning ähvardati vägivallaga.

Reidi käigus konfiskeeriti ka mitmeid rituaalseid esemeid, mida kasutatakse Santeria piirkonnas musta maagiaga seotud riitustes. Usutavalt kasutati neid esemeid samuti selleks, et ohvreid mõjutada.

Politsei sõnul vedas võrgustikku Brasiilia kodanik, kes koos kaaslastega noori oma võrku meelitas. Võimud said kuritegelikule organisatsioonile jälile, kui üks ohvritest tegi politseisse avalduse, milles kirjutas, et tema Hispaaniasse tulek seoti suure võlaga, mida ta peab nüüd prostitueerides tagasi maksma, vahendab MSN.

Arreteeriti 13 inimest vanuses 19-60, nende hulgas oli Kolumbia, Brasiilia, Peruu, Hispaania ja Rumeenia kodakondsusega inimesi. Neli kahtlusalust viibib uurimise ajal vanglas, teised lasti kautsjoni vastu vabadusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles