Täna tähistatakse rahvusvahelist «mehed teevad õhtusööki» päeva

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Novembri esimesel neljapäeval tähistatakse üleilmselt päeva, mil mehed teevad perele või naisele süüa.

Holiday Insights andmetel on tegu liikuva pühaga, mis loodi kahel põhjusel. Esiteks selleks, et anda naistele köögikohustustest vaba päev. Teiseks aga selleks, et julgustada kokkamisest hoiduvaid mehi söögivalmistamist õppima. Samas julgustatakse ka neid mehi sel päeval süüa tegema, kes seda nagunii tavaliselt teevad. Kogenud kodukokale võiks see olla väljakutse teha midagi väga erilist.

Tähtpäevi tutvustav portaal jagab selleks meestele ka mõned reeglid ja soovitused:

  • Põhireegel: naine ei peaks meest toiduvalmistamisel aitama. Algajad kodukokad peavadki kõike algusest lõpuni ise tegema, et asjast paremini aru saada ja tunda rõõmu oma kätega valmistatud toidust.
  • Toidu koju tellimine ja poolfabrikaatide kasutamine on keelatud.
  • Ära grilli! Mõni võib arvata, et grillimine on «meeste töö», mida see muidugi ei ole. Sellegipoolest, kuna tegu on soostereotüüpse tähtpäevaga, ei ole ka grillimine lubatud.
  • Kui sa ei ole kunagi ise süüa teinud, siis ära aja asja liiga keeruliseks. Kui sulle aga meeldib süüa teha, siis võta ette üks paras väljakutse ja pane oma oskused proovile.
  • Valmista midagi, mis su naisele päriselt meeldiks.
  • Õhtusöögi hulka kuulub ka magustoit! Lihtne on teha näiteks tarretist või vahukoort maasikatega.
  • On elementaarne, et pärast söögivalmistamist tuleb ka nõud pesta ja köök ära koristada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles