Viis põhjust, miks süüa okrat

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okra.
Okra. Foto: Sebnem Koken / PantherMedia / Scanpix

MySnack tutvustab, mis imevili on okra ja miks võiks seda süüa.

Kas teadsid, et okra on üks vanemaid köögivilju, mille jäljed toiduks tarvitamise kohta Egiptuses ulatuvad lausa II aastatuhandesse eKr? Tänapäeval on okra laialt levinud ja armastatud köögivili eelkõige troopilises kliimas – nagu näiteks Indias ja Tais, kuid leiab üha enam fänne ka külmemates maades.

Okra, oma madala kalorsuse ja suure kiudainete allikana, on kindlasti heaks vahepalaks näiteks kaalu langetades. Mineraalainetest leidub okras rohkesti kaaliumi-, kaltsiumi-, fosfori-, magneesiumi- ja B-grupi vitamiine. Lisaks veel karotiini ja C-vitamiini. Kasulike toitaineväärtuste pärast ongi okra kindlasti hea :

  • sinu veresuhkrule
  • immuunsüsteemi tugevdamiseks
  • abimees seedimisele
  • nahale ning juustele
  • vererõhule

Lisa okrat salatitesse, suppidesse või naudi niisama!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles