Tahad, et su laps oleks õnnelik? Siis vali üks neist nimedest

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Kui suur tähtsus on sinu eluõnne kujundamisel nimel, mis su vanemad sulle valivad? On uuringuid, mis väidavad, et nime mõju on suurem kui arvatud.

Psühholoog dr David Holmes usub eriti tugevalt, et nimi, mida me kanname, mõjutab tugevalt meie heaolu. Ta pani kokku nimekirja nimedest, mille kandjad on tüüpiliselt kõige õnnelikumad.

Siin on 20 nime, mille kandjad on dr Holmesi sõnul kõige õnnelikumad.

Poisinimed

  1. Joshua
  2. Jason
  3. Matthew
  4. Terry
  5. Barry
  6. Stan
  7. Ian
  8. Craig
  9. Nigel
  10. Christopher

Tüdrukunimed

  1. Judy
  2. Stephanie
  3. Linda
  4. Pam
  5. Pat
  6. Fiona
  7. Paula
  8. Susan
  9. Isobel
  10. Vicky

Nagu näha, on siin mitu nime, mis on kasutusel ka Eestis – Linda on väga levinud tüdrukunimi, samuti Paula. Ka Iani eestikeelne versioon Jaan ning erinevad variandid nimest Christopher (Kristo, Kristofer) on Eesti beebide hulgas levinud.

Meil pole selliseid uuringuid läbi viidud või nimekirju kokku pandud, aga kuna nimed muutuvad aina rahvusvahelisemaks, siis võib see list olla siiski ka heaks inspiratsiooniallikaks, kui otsid parasjagu oma beebile nime. Sest kes meist ei tahaks, et tema laps õnnelik poleks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles