3 veidrat viisi, kuidas külm ilm meie keha mõjutab

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mitar Gavric / PantherMedia / Scanpix

Esimene lumi on maha tulnud ja ka esimesed miinuskraadid on kohal. Loe, kuidas keha võib külmale reageerida. 

1. Külm võib suurendada seksiisu.

See on üks vähestest punktidest, kuidas külm ilm sulle kasuks võib tulla. Sügis- ja talveperioodil on nii meestel kui naistel organismis kõrgem testosteroonitase, viljakusnäitajad on suuremad ja tänu aastaaegade vaheldumisele toimuvad muutused ka kehasiseselt, näiteks meestel suureneb sperma tootmine. Kõik see viib loomulikult suurema seksiisuni, kirjutab EliteDaily.

2. Kuivad ninasõõrmed võivad mõjutada su meeli.

Kas tead seda tunnet, kuidas köetud siseruumid muudavad naha kuivaks? Sama asi võib juhtuda ka seespidiselt. Kuigi külm ilm ei mõjuta nägemist, haistmist ega teisi meeli, võib kuiv ja kuum siseruumide kliima põhjustada nina limaskesta kuivamist, millest tulenevalt võivad olla häiritud maitsemeeled ja samuti haistmine.

3. Su urineerimine võib suureneda.

Doktor Chirag Shah, kes on spetsialiseerunud erakorralisele meditsiinile, ütleb, et üks külma ilma mõjudest on tavapärasest suurem soov urineerida. «Üks teooriatest on selline, et tänu külmale ilmale kiireneb organismis vereringe, et hoida keha keskosas asuvaid organeid soojas. Normaalsest suurem vererõhk saadab organismile sõnumi, et peame üleliigsetest vedelikest kehas vabanema,» selgitab doktor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles