Aasta kokk 2018 on Vladislav Borovik

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta Kokk 2018 Vladislav Borovik.
Aasta Kokk 2018 Vladislav Borovik. Foto: Lauri Laan

26. oktoobril selgitati Tallinn FoodFestil toimunud pingelises võistluses välja järjekorras juba 24. aasta kokk. Auväärse tiitli pälvis võistluse parima taimse pearoa ja vaagnal serveeritud pearoa valmistanud Vladislav Borovik restoranist Art Priori.

Eile, 26. oktoobril selgitati toidumessil Tallinn FoodFest toimunud pingelises võistluses välja järjekorras juba 24. aasta kokk.

Võitjaks osutus võistluse parima taimse pearoa ja vaagnal serveeritud pearoa valmistanud Vladislav Borovik restoranist Art Priori.

Teise koha sai Ivan Derizemlja restoranist CRU ning kolmanda Mihhail Dementjev Promo Food Service Gastro Studiost. 

Kokku osales finaalis kuus andekat kokka. Ette antud toorained olid seekord kohalik pärandpeet, vadak ja idud ning terve kodumaine vutt.  

Aasta kokk võistlus on Eesti Peakokkade Ühenduse korraldatav pikaealisim ja professionaalseim kokkade võistlus.

Aasta kokk 2018 finalistid.
Aasta kokk 2018 finalistid. Foto: Lauri Laan

Paljud aasta koka tiitlivõitjad on tänaseks Eesti tuntuimad oma ala professionaalid. Nende seas on  Vladislav Djatsuk,  Inga Paenurm,  Peeter Pihel, Martin Meikas ja ka tänavu Eestit  Bocuse d’Oril esindanud Pavel Gurjanov.

Võistlust hindas rahvusvaheline kohtunikepaneel eesotsas šotlase Neil Thomsoniga, kes on ühtlasi ka Worldchefs Põhja-Euroopa regiooni president.

Pidulik auhinnatseremoonia toimus restoranis FORK.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles