Kas tunned ennast ära? Naised eelistavad sõbrannasid oma abikaasadele

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Suure tõenäosusega teavad su sõbrannad sind paremini kui keegi teine. Nemad on su kõrval olnud läbi lahkuminekute, esimeste suudluste, piinlike hetkede ja lemmikute mälestuste. Uue uuringu tulemuste põhjal võivad just need olla põhjusteks, miks naised võivad eelistada sõbrannasid oma abikaasale.

Champney’s Healthi poolt koostatud uuringus tunnistas 44 protsenti 1517 küsitletud naisest, et on asju, mida nad võiksid rääkida sõpradele, aga mitte oma abikaasale. Naised põhjendasid sõprade eelistamist väidetega, et «sõpradega saab kõigest rääkida» ja «sõbrad kuulavad mind rohkem».

Samuti eelistas 30 protsenti vastanud naistest mõnusale brunchile minna pigem sõprade kui abikaasaga. Väidetavalt ütlesid naised kokkuvõtteks, et nad veedavad üleüldse paremini aega kui mehi ümberringi pole, vahendab Bustle. Tuleb mainida, et uuringus osalesid ainult heteroseksuaalsd naised.

Selgus ka tõsiasi, et lähedane suhe sõpradega pole hea mitte ainult sulle, vaid mõjub positiivselt ka su paarisuhtele. University of Texase uuring leidis, et sõprussuhted aitavad meie romantilisi suhteid paremaks muuta, sest tülide või konflikti korral saab asjaolude arutamiseks pöörduda sõprade poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles