Kodukokkade kõige suuremad vead pastaroogade tegemisel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vichaya Kiatying-Angsulee / PantherMedia / Vichaya Kiatying-Angsulee

Kokk Dario Manca selgitab, mis on kodukokkade põhilised vead pastaroa tegemisel. 

Manca sõnul on isegi tavalist pastarooga lihtne ära rikkuda. «Kõik oleneb maitsmisest ja ajastamisest,» räägib ta. «Saladus peitub selles, et pastat ei tohi üle keeta. Õige pasta peab olema al dente. Õige Itaalia toit on lihtne, värske, tehtud kvaliteetsetest toorainetest ning kokatud armastusega.» 

Kõige suurema veana kohtab ta seda, et kodukokad kallavad kastet pasta peale. Kui pasta saab keedetud, peaks selle valama kastmesse ning segama, et maitsed imbuksid pasta sisse. Teisena kiputakse pastat üle keetma. «Võta pasta veest välja enne kui see on täielikult valmis,» õpetab Manca.

Kastet valmistades tuleks koka sõnul seda maitsta terve protsessi vältel. «Kokad maitsevad oma meistriteoseid pidevalt, et see oleks serveerides õige maitsega,» selgitab ta. Lisaks rõhutab Manca, et ei tasu unustada keeduvee maitsestamist, kirjutab DailyMail.

Üks populaarsemaid pastatoite on Carbonara, kuid koka sõnul kiputakse kodus seda toitu vale koostisosaga tegema. Paljud kasutavad kodus Carbonarat tehes peekonit, kuid originaalis on selles armastatud kreemises pastas hoopis Itaalia kuivatatud liha nimega guanciale. See väärarusaam on tema sõnul väga laialdaselt levinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles