Uuring: mitte treenimine võib tervisele olla kahjulikum kui suitsetamine

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tomas Anderson / PantherMedia / Scanpix

Me kõik teame, et regulaarne treening on meie tervisele hea, aga kui halb on üldse mitte trenni tegemine?

Journal of the American Medical Associationis avaldatud uuringu põhiselt võib mitte treenimine olla tervise seisukohast hullem kui suitsetamine, diabeet või südamehaigused, sest liigne ülekaal võib suurema tõenäosusega viia surmani, kirjutab Bustle. 

Cleveland Clinicu teadlased viisid uuringu jaoks läbi jooksulindi testi, kus vaatlesid aastatel 1991 kuni 2014 rohkem kui 122 000 patsienti ja uurisid hiljem suremust. Selgitati välja, et kardiovaskulaarne treening oli otseselt seotud parema tervise ja pikaealisusega.

«Tuli välja, et suure ülekaaluga jooksulindil treenimine võib olla tervisele ohtlikum kui diabeet või regulaarne suitsetamine,» sõnas uuringu kaasautor doktor Wael Jaber. Küll aga ei leitud ülemist piiri, kus liigne treenimine oleks osutunud tervisele kahjulikuks.

Uuringust selgus ka, et väga vormis inimeste hulgas on suremus madalam. «Võib öelda, et treeningu kasulikkusel pole piire,» sõnas doktor Jaber ja jätkas, «pole olemas vanust, mis ei saaks treeningust kasu.»

Kui sa pole siiamaani väga aktiivne olnud, pole kunagi hilja alustada. Kõigile leidub mõni sobilik trenn. Kui su tervislik seisund pole päris korras, on mõistlik nõu pidada oma arstiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles