Noorkokk 2018 on Roland Visnapuu

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorkokk 2018 - Roland Visnapuu.
Noorkokk 2018 - Roland Visnapuu. Foto: Lauri Laan

Eile võistlesid 11 noort kokaõpilast Eesti Peakokkade Ühenduse korraldatud võistlusel Noorkokk 2018. Noored kokad olid finaali valitud Eesti kutsekoolidest. Auväärt tiitli pälvis Roland Visnapuu Tallinna Teeninduskoolist. 

Eesti Peakokkade Ühenduse  korraldatud võistlusel Noorkokk 2018 pälvis auväärt tiitli Roland Visnapuu Tallinna Teeninduskoolist. 

Teise koha saavutas Rasmus Reismaa Tartu Kutsehariduskeskusest ja kolmas koht läks samuti Tallinna Teeninduskooli esindajale Lilija Vitkovskajale.

Noored kokad olid finaali valitud Eesti kutsekoolidest.

Kolmandat põlve koka erialal alustav Roland ütles, et tema võidu saladus peitub heades nõustajates, rohkes harjutamises ning veel suuremas tahtes ja pühendumuses.

Täna toimub Tallinn FoodFest raames juba 24. korda Eesti professionaalseim kokandusvõistlus Aasta Kokk 2018, võistlusel osaleb kuus finalisti, kes valmistavad esmalt taimse pearoa ja seejärel kodumaisest vutist vaagnal  presenteeritava pearoa.

«Seekordsel võistlusel ongi erilise tähelepanu all just kodumaine tooraine ja selle kasutamine,» ütles Eesti Peakokkade Ühenduse (EPÜ) tegevjuht Helen Vihtol. 

Võistlust hindab rahvusvaheline kohtunikepaneel eesotsas šotlase Neil Thomsoniga, kes on ühtlasi ka Worldchefsi Põhja-Euroopa regiooni president.

Aasta kokk 2018 kuulutatati välja pidulikul auhinnatseremoonial Fork Restos asukohaga Veerenni 24 D. Üritus algas kell 19.00, tseremoonia algas 20.00.

«Aasta koka valimise auhinnatseremoonial avalikustame ka üle pika aja järjekordse Gordon Bleu tiitlikandja,» lisas Vihtol.

Gordon Bleu on Vihtoli sõnul maailma kokkade kõige suurem autasu, mida antakse välja kohalike peakokkade organisatsioonide poolt, mis omistatakse suure panuse eest oma riigi toiduvaldkonnas, n-ö elutöö eest.

Loe lisa Gordon Bleu kohta: http://chef.ee/cordon-bleu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles