Moegurmaan, pane tähele! Novembri lõpus toimub uudne PÖFF: Black Catwalk

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moeetendus Northern Spirit PÖFF 2017 raames
Moeetendus Northern Spirit PÖFF 2017 raames Foto: Black Nights Film Festival

Rõõmusõnum kõikidele moegurmaanidele, filmitegijatele ja kunstihuvilistele - Põhja-Euroopa üks suurimaid filmifestivale PÖFF esitleb tänavu sügisel uuenenud kontseptsiooniga moesündmust PÖFF: Black Catwalk. 27. novembril aset leidev filmi- ja rõivakunsti üheks põimiv show toob publikuni noorte Eesti moeloojate loometöö.

Pimedate Ööde Filmifestivali raames esimest korda seesuguse rõhuasetusega toimuv PÖFF: Black Catwalk toob ühelt poolt fookusesse kostüümikunsti ja pöörab filmitegijate pilgud Eesti noorte moeloojate poole. Teisalt mängib sündmusel olulist rolli lavastuslik pool, läbi mille moodustab show ühtse terviku, olles kummardus eelmainitud kunstivormidele.

«Film on erinevate kunstide sümbioos ning läbi aegade on see mõjutanud moodi ja vastupidi. Seoses Ingmar Bergmani 100. sünniaastapäevaga toome näiteks koos Rootsi saatkonnaga Eestisse näituse, mis näitab selgelt Bergmani filmikostüümide ja moe vastastikke mõjusid,» sõnab PÖFFi peakorraldaja Tiina Lokk ning lisab, et Black Catwalki eesmärk on tuua noori moeloojaid lähemale filmile, tekitamaks neis huvi kostüümiloome vastu filmis. «Miski pole siin ilmas uus. Küll aga saab uus olla vorm ja sõnum,» leiab Lokk, et Black Catwalk on hea viis noorte moeloojate tutvustamiseks nii rahvusvahelisele ja kui kohalikule filmitööstusele.

Sündmuse peakorraldaja Laura Kurs usub, et show pakub noortele disaineritele mitmekülgselt kunstilist väljakutset: «Minu jaoks isiklikult on PÖFF: Black Catwalk äge juba selle poolest, et annab disainerile ette küll raami, milles luua, kuid samas ei piiritle loomingu teostaja vabadust mõelda sellest samast raamist välja. Teatud piirangud muidugi on, aga leian, et need on disaineri jaoks pigem vajalikud väljakutsed oma oskuslikkuse testimiseks.»

Osalevaid disainereid tutvustatakse publikule juba järgmisel nädalal. Loodud komplektide esitlemist saadab sündmusel professionaalne videoproduktsioon ning kõrgetasemeline kunstiline lavastus, millest viimane on loodud samuti noore Eesti moekunstniku Sirli Pohlaku poolt.

Rahvusvahelist filmieliiti, moe- ja kunstisõpru kokku toov sündmus leiab aset 27. novembril Tallinnas. Täiendav info sündmuse toimumise kohta peagi leitav PÖFFi ametlikul kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles