Metsikule maitsele lähemale: sügisesöögid Hiiumaalt (1)

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsane ja merene meeleolu - ahjuhaug, marineeritud kõrvits, kaunistuseks metsaroheline.
Metsane ja merene meeleolu - ahjuhaug, marineeritud kõrvits, kaunistuseks metsaroheline. Foto: Tuuli Tammla

Elupõline linlane Margit Kirsipuu võttis oma toidu- ja nõgesekire ning brändi Hiid ühes ja kolis Hiiumaale. Muu hulgas keedab ta seal maapirnisuppi, püüab kokku viia eestimaist looduslikku toorainet ja moodsat toidutehnoloogiat ning kirjutada kohalikku nõgest jõutoitude maailmakaardile.

«Olin omadega ummikus. Otseselt ja kaudselt. Hommikuti Viimsist Tallinna Veerenni tänavale tööle tiksudes mõistsin, et Heltermaa sadamas plingib mulle päästev tuletorn,» kirjeldab kunagine toiduajakirjanik ja Hõbelusika gastronoomiakonkursi asutaja Margit Kirsipuu aastataguseid tundeid, mis ta Hiiumaale viisid. Ühes Margitiga kolis saarele ka tema nõgesesaadustele keskendunud mahekaubamärk Hiid.

Võtta korraga käsile kolm suurt projekti – tootmise käivitamine, kodumaja planeerimine ja Kärdlas ajutise üürikodu elamiskõlblikuks muutmine – oli ühele ehitusvõõrale naisterahvale paras katsumus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles