Galerii, mida oskab hinnata vaid tõeliselt stiilne mees

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisis L'Ecole des Arts Joailliers'is on välja pandud Yves Gastou uhke ja eriline erakogu - huvilised saavad imetleda 669 meestele disainitud sõrmust. «Lõpuks ometi on rambivalgus meestesõrmustel - mis on seni jäänud naiste ehete varju,» ütles L'Ecole'i president Marie Vallanet-Delhom.

The exhibition will showcase an array of 500 rings ranging from:  the rings of 17th century Venice doges, to American biker rings of the 1970s, ancient Egyptian rings to 19th century “memento mori” skull rings, 18th century enameled rings, to rings by contemporary artists….

«Siin näeb rohket loomingulisust, mis kõneleb nii silmaga, hingega kui ka südamega,» lisas Vallanet-Delhom väljapanekut kirjeldades.

Yves Gastou on Saint-Germain-des-Prés'i naabruskonna võtmefiguur - seal on mees elanud ja töötanud antiigiäritsejana üle 30 aasta. Nii kaua on ta ka oma sõrmustekogu täiendanud - tema leiud on pärit kirbuturgudelt, müükidelt, juvelliiride inventari hulgast, käsitöölettidelt, kuid paljud sõrmused on kaasa toodud ka reisidelt. Yves Gastou on kunstnik ja see kollektsioon on tema kreatiivsuse väljendus.

Gastou' kogusse kuulub üle tuhande sõrmuse, mõned neist on aastasadu vanad. Antiiksõrmused Egiptusest, 17. sajandi doodžidele kuulunud ehted, Ameerika mootorratturite sõrmekaunistused 1970ndatest... kogu on rikkalik ja ulatub üle ajastute.

Meeste ehted kõnelevad alati sotsiaalsest, poliitilisest, majanduslikust reaalsusest. Maskuliinsed ehted on võimusümbolid, vahendid, mille abil saata sõnumeid - ning ka lihtsalt moeaksessuaarid.

Väljapanek jääb avatuks novembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles