Maitsemeel soovitab: suvikõrvitsa lasanje

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Loodusvägi

Kas teadsid, et lasanjet annab väga edukalt ka suvikõrvitsast ning pealekauba veel tervislikult? Maitsemeel jagab toitumisnõustaja Laura Kivisoo poolt koostatud isuäratavat ja kodust retsepti. 

Vaja läheb:

1 suvikõrvits

350 g mahedat Bolognese kastet

200 g kalkunihakkliha või 300 g meelepäraseid seeni

400 g punaseid ube

3-4 tk mozarella juustu palli (mozarella kirsid)

Himaalaja soola

Tee nõnda:

Lõika suvikõrvits pooleks ja seejärel pikkupidi õhukesteks viiludeks. Aseta viilud sõelale nõrguma ja iga kihi vahele veidi soola. Nõruta vähemalt tunnike.

Samal ajal prae pannil hakkliha või seened. Kui need on läbi küpsenud, siis lisa juurde Bolognese kaste ja kuumuta. Kõige viimasena lisa juurde korralikult loputatud ja nõrutatud oad ning tõsta toit pliidilt ära.

Pühi suvikõrvitsa viiludelt köögipaberiga ära sool ja tekkinud vesi. Lao ahjuvormi põhja üks kiht suvikõrvitsa viile ja seejärel laota peale kiht hakklihasegu. Mõlemat kihti peaks saama kolm.

Kõige peale jäta õhuke kiht hakklihasegu ning selle peale viilutatud mozarella pallid.

Küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 200 kraadi juures 30 minutit. Suvikõrvits küpseb kiiresti! Retsepti kogused on võetud väikese, 20 x 11 cm vormi kohta.

Retsepti autor: toitumisnõustaja Laura Kivisoo koostöös Loodusvägi OÜ-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles