Tahad saada politseinikuks? Selles riigis kontrollitakse selleks enne sinu neitsinahka

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Instagram

Mõnikord on kerge ära unustada, kui heas riigis me tegelikult elame. Kui aga maailmas ringi vaadata, võib see asjad perspektiivi panna.

Hiljutine inimõiguste raport paljastab, kui õudne on värbamisprotsess, mille peavad läbi tegema Indoneesia naised, kes tahavad liituda politseijõududega. Whimn kirjutab, et naisi hinnatakse nende «puhtuse» ja ilu põhjal, kuid nad peavad läbima ka süütusekontrolli.

Läbivaatust nimetatakse «moraalseks või füüsiliseks ülevaatuseks» ning seda tehakse kahe sõrme abil – sõrmed torgatakse naise vagiinasse, et kontrollida, kas neitsinahk on alles.

Kuigi ametlikult pole säärased rõlged ülevaatused Indoneesias enam lubatud, siis Aucklandi tehnoloogiaülikool viis läbi uuringu ning leidis, et mitteametlikult on tegemist jätkuvalt levinud praktikaga.

Andreas Harsono inimõiguste organisatsioonist Human Rights Watch ütles, et Indoneesia ühiskond pole valmis aktsepteerima naispolitseinikke, kel on aktiivne suguelu.

Kahesõrmetest pole ainus asi, mida naised üle peavad elama. Lisaks mõõdetakse ja hinnatakse nende füüsilist välimust – meesžürii võtab nende mõõdud (sh ka rinnaümbermõõdu) ning asi lõppeb missivõistluselaadse paraadiga.

Lisaks sellele on ka sotsiaalmeedias kasutusel teemaviide #polwancantik, mis tähendab tõlkes ilusat naispolitseinikku. Instagram annab ainult hoogu naiste välimuse põhjal hindamisele – teemaviidet on kasutatud üle 190 000 korra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles