Miks sügis on silmade laserprotseduuri jaoks parim aeg?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KSA Silmakeskus

Sageli uuritakse, millal on parim aeg silmade laserprotseduuri tegemiseks. Kuigi igal aastaajal on omad plussid ja miinused, siis on kahtlemata üks parimatest aegadest silmade korda tegemiseks just sügis. Miks?

Kõik on uus septembrikuus! Just see ütlus annab paljudele inimestele tõuke ja motivatsiooni alustada uut aastaaega ja justkui teist aasta “algust” elukvaliteedi tõusuga – vabaneda prillidest.

Kuldne sügis täis värvikirevaid puulehti, kaugustesse lendavad linnuparved ja seenelkäik metsas on vaid väikesed hetked, mida sügise puhul eriliselt nautida. Unusta udune nägemine ja koge maailma terava pilguga!

KSA Silmakeskus toob välja mõned mõtted, miks sügis on hea aeg laserprotseduuri tegemiseks:

  • Saad unustada vihmamärjad või udused prilliklaasid

Kõikidel maailma prillikandjatel on üks ja sama mure – udused prilliklaasid. Ja see mure annab endast kõige rohkem tunda just sügisel. Külmast õuest tuppa astudes on prilliklaasid udused ja sekundiga on ebakindlus kasvanud ühest kümneni. Ka vihmaga on prillide kandmine tüütu – vihmamärgade prilliklaaside tagant ei ole midagi näha ja nende puhastamine on samuti väljakutse, sest juba mõne sekundiga on prillid taas märjad. Pärast laseprotseduuri ei vaja sa enam prille ning saad igaveseks unustada udused või märjad prilliklaasid.

  • Väldid eredat päikesevalgust

Eredat päikest võib pärast protseduuri olla silmadele raske taluda, tekitades neis stressi. Suvisel ajal võib nägemine natuke isegi paraneda, kuid laserprotseduurist taastumiseks pole liigne valgus parim. Talvel on aga vastupidine olukord – päikesevalgust on märgatavalt vähe ja ka see võib olla silmadele koormavaks.

Pärast laserprotseduuri võivad silmad olla tundlikud ja eredate värvide ning valgusega kohanemine võtab aega. Sügis on ideaalne aeg, olles just suve ja talve vahepeal.

  • Talvekülmadeks on silmad korras

Kas oled kogenud, et liiga külmad ilmad muudavad silmad kuivaks ja sügelevaks? Talvine kargus ja madalad temperatuurid võivad mõjutada ka nägemisteravust üleüldiselt. Niigi raske on hakkama saada udu, lume ja tuisuga ning kui peab kandma veel ka prille või kontaktläätsesid, siis on talvised ilmastikuolud eriti väljakutsuvad.

Tehes sügisel laserprotseduuri on talveks silmad ideaalselt taastunud, korras ja pilk terav kui kullil! Lumesõda, romantiline udu või pöörane lumetorm ainult ootab nautimist, sest enam pole mingit muret nägemise pärast.

  • Kevad on allergiate periood

Ka kevad on aeg, mil pole liiga külm ega palav, kuid erinevalt sügisest toob kevad kaas allergialaine, mistõttu võib laserprotseduuri tegemine olla raskendatud.

Kevadel on õhus palju tolmu asfaldilt, aga ka õitsema hakkavatest taimedest. Kõik need kokku võivad muuta silmad sügelevaks, punetavaks, vesiseks või punaseks. Kui silmad on ärritunud või allergilised, siis võib laserprotseduurist taastumine olla samuti väljakutsuvam ja ebamugavam.

  • Taastud aasta kõige kiiremaks ajaks

Veel üks hea ja mõjuv põhjus just sügisel silmad korda teha seisneb eesolevas detsembris. Jõulud ja pühade periood on aeg, mil tempo on kiire, pidusid palju ja tegemist-sagimist korralikult.

KSA Silmakeskuses on jõulud küll väga populaarne aeg laserprotseduuri tegemiseks, kuna paljudel on siis ka puhkuste periood, kuid kõige kavalamad on need, kes teevad silmad korda sügisel. Siis on jõuludel nägemine juba terav ja ei pea taastumisega pühasid mööda saatma.

Lisaks on veel hea üks põhjus, miks just sügis on hea aeg nägemise korda tegemiseks. KSA Silmakeskusel on hetkel eripakkumine kõigile neile, kes soovivad astuda esimese sammu miinusprillidest vabanemise suunas ja tulla Flow 2.0 silmauuringule. Vaata lähemalt: ksa.ee/selgesugis19

Copy
Tagasi üles