Kuidas küsida ülemuselt paindlikku tööaega?

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pichet Wissawapipat / PantherMedia / Pichet Wissawapipat

Üha enam ettevõtteid liigub paindliku tööaja suunas. Kui sina oled üks neist, kellele seda võimalust veel pakutud pole, pane tähele.

Forbes kirjutab, et kui soovid endale paindlikku tööaega, tuleb selle küsimiseks end korralikult ette valmistada. Et vestlus ülemusega efektiivsemalt kulgeks, järgi neid kolme punkti:

Tee taustauuring

Küsi töökaaslastelt, kas nemad on kuulnud või uurinud paindliku tööaja võimaluste kohta. Kas sinu ettevõttes on vastavad ettekirjutused paindlikkuse osas? Tee endale märkmeid olemasoleva informatsiooni kohta. Kui ettekirjutisi pole, visanda enda argumendid ja mõned näited edukatest kohtadest, kes sellist võimalust pakuvad.

Fookus ettevõttele

Pane enda palve raamistikku ning jälgi, et ettevõtte kasu oleks selgelt eristatav ja esmatähtis. Näita, kuidas sinu tööaja paindlikkusest saavad kasu sinu töökaaslased ja ülemus. Kui mõtled ettevõtte kasule, on ka ülemus sinu idee osas vastuvõtlikum.

Ole kompromissideks avatud

Kui ülemus pole ideest vaimustuses, palu katseperioodi. Dokumenteeri enda tööajad ja produktiivsus, ole avatud tagasisidele ja kohandustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles