Kristlik uuring: just need naised olla abielus kõige õnnelikumad

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Värske uuring, mis avaldati ajakirjas Family Studies, väidab, et naised, kes on olnud enne abiellumist «korralikumad», tunnevad abielus suuremat rahulolu. Sellisele tulemusele jõudis kristliku organisatsiooni rahastatud uuring.

Organisatsioon nimetab end «abielumeelseks» ning uuringu tulemus oli järgmine: 65 protsenti naistest, kel on olnud vaid üks seksuaalpartner, ütlesid end abielus õnnelikud olevat. Seda võrreldes 57 protsendi naistega, kel oli rohkem kui 21 partnerit ja kes kinnitasid sama.

Uuringu kriitikud märgivad, et tegelikult on vahe vaid kaheksaprotsendiline ning see pole kindlasti piisav, et jõuda järelduseni, nagu oleks oma seksuaalsuse avastamine naistele kuidagi «kahjulik» või ohustaks traditsioonilisi peremudeleid.

Metro aga märgib, et kuigi 8 protsenti vahet pole suur, see siiski eksisteerib ning tekib küsimus: miks see nii võib olla? Miks on seksuaalselt vähekogenud naised abielus õnnelikumad? Muidugi on «õnn» väga keeruline asi, mida mõõta, see on väga subjektiivne. Võib spekuleerida, et naine, kes on oma seksuaalsust julgenud avastada ning kel on olnud rohkem suhteid, on kogenum ning tänu sellele on tal oma partneritele kõrgemad ootused, ning ka nende õnnetunde latt on aetud kõrgemale.

Põhjus võib olla ka selles, et naistel, kel on olnud ainult üks partner, pole võrdlusmomenti. Ning võib ka olla, et naised, kes abielluvad oma ainsa sekspartneriga, ongi rohkem monogaamsele, pühendunud suhtele orienteeritud.

Igal juhul vajame me põhjalike järelduste tegemiseks rohkem andmeid ja uuringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles