Eksperdid selgitavad: millest räägib sinu keha lõhn? (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Florea Paul / PantherMedia / Florea Paul/Scanpix

Meie kõigi kehadel on oma lõhn, kuid mõnikord võib see anda olulise vihje tervise kohta.

B60 uuris ekspertidelt, mida üks või teine lõhn (või mõnikord isegi ebameeldiv aroom) tähendada võiks.

Haisvad jalad

Ära muretse – kellegi jalad ei lõhna just imetabaselt, kuid dermatoloogide sõnul tasub tähele panna, kui ebameeldiva aroomiga kaasneb ketendus, ärritunud nahk ja/või kollased murduvad küüned, võib sul olla probleeme seenhaigusega.

Peanahk

Sama kehtib peanaha kohta – kui sa tunned, et su juustel on teistsugune lõhn ning kaasneb kõõm ja ketendus, võib kurjajuur olla seenhaigus.

Kaenlaalused

Me ei taha just igapäevaselt kaenlaaluseid nuusutada, kuid lõhn võib olla peidetud haiguse sümptomiks. Kui näiteks su kaenlaalused haisevad higi järele ka pärast pesemist, võib sul olla probleeme higinäärmetega. Kui hais on aga «kalane», võib sul olla ainevahetushäire.

Halb hingeõhk

Kui su hingeõhk on ebameeldiva aroomiga ka pärast hambapesu, ei pruugi see märgiks olla mitte ainult hambahaigustest, vaid ka hingamisteede haigustest. Magus hingeõhk aga võib hoopis diabeedile viidata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles