7 seksimüüti, mida isegi arukad naised usuvad

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raykin Dmitriy / PantherMedia / Raykin Dmitriy/Scanpix

Kui asi puudutab seksi, siis on teatud «tarkuseterad», mida paljud meist pimesi usuvad. Millised on levinumad seksimüüdid ja kas neil on ka tõepõhi all?

Ekspertidega vestlesid inimesed väljaandest Healthista ning uurisid välja, kas levinud uskumustel on ka tegelikkusega midagi pistmist.

Seks põhjustab südameinfarkti

Ajakirjas American College of Cardiology avaldatud uurimuses kinnitatakse, et südameinfarkti saanud inimesed ei peaks muretsema. Teadlased leidsid, et seks ei ole südamehaiguste puhul riskifaktor.

Pärast seksi pea peal seismine suurendab rasestumise tõenäosust

Tegemist on müüdiga. Tegelikult paraneb rasestumise tõenäosus, kui sa lebad. Uuringud pole näidanud mingit kasutegurit pea peal seismise puhul, küll aga võid sa rasestumisele kaasa aidata oma vaagnaluud kerge nurga alla kergitades, kuna emakas asub nurga all – nii on spermal lihtsam sihtpaika jõuda.

Sa ei saa päevade ajal rasestuda

Müüt! Vanuses 15-50 pole ühtegi aega, mil naine ei võiks rasestuda ning ka päevade ajal on see šanss täiesti olemas.

Kui pea valutab, peaks seksi vältima

Järjekordne müüt – seks aitab kehas vabaneda endorfiinidel, mis on looduslikud valuvaigistid, seega orgasm võib tegelikult olla naturaalne peavalurohi.

Kui sul on seljaga probleeme, peaksid seksi vältima

Neli inimest viiest tunneb vähemalt kord oma elu jooksul tugevat alaseljavalu ning 84 protsenti meestest ja 73 protsenti naistest tunnistavad, et vähendavad seetõttu oma suguelu intensiivsust. Ajakirjas Spine leiti aga, et seks võib seljavalu sootuks leevendada, seda olenevalt muidugi sellest, mis tüüpi seljavaluga on tegemist. Näiteks on koerapoos hea asend neile meestele, kel on seljavalud, misjonäripoos on aga kasulik valudes naistele.

Enne seksi pissides väheneb põiepõletiku risk

Põiepõletikku põhjustavad enamasti kusiti kaudu sisenevad bakterid. Seks on väga tavaline põhjus, miks põiepõletik noortel naistel tekib, kuid see mõjutab ka vanemaid naisi. Meile on öeldud, et riski vähendamiseks tuleks enne ja pärast seksi pissida, kuid see on vaid pooltõde. Tegelikult ei tohiks enne seksi pissida, kuna sel juhul on kindel, et pärast seksi pissides on sul piisavalt uriini, et pahad bakterid kehast välja uhtuda.

Seksiga saab sünnitust esile kutsuda

Müüt. Teoreetiliselt võib seks sünnitust kiirendada, kuid selleks peab emakakael olema valmis. Spermas sisalduvad hormoonid, mis võivad emakakaela pehmendada ja tuhusid stimuleerida – kuid seda ainult siis, kui sa oled juba lõppkuupäeva lähistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles