Aeg mõtlema hakata: kuidas korraldada oma unelmate pulmad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mona Õispuu

Kuigi suvine pulmahooaeg on selja taga, jätkub planeerimine täie hooga ja aina populaarsemaks on saanud ka sügisesed ja talvised abielusõlmimised. Mida eduka pulmapeo korraldamisel meeles pidada, räägib Hilton Tallinn Parki konverentside ja ürituste müügijuht Anett Tomson.

Planeeri aegsasti

Anett Tomson räägib oma kogemusele tuginedes, et pruutpaaride ettevalmistus on väga erinev ja seetõttu on pulmapeo planeerimiseks kindlat aega üpris keeruline määrata. «Mõned on väga ettenägelikud, teised pigem alustavad viimasel minutil. Kõik oleneb pulma suurusest ja paari soovidest. Näiteks nõustan praegu pulmalisi, kes on ruumid broneerinud juba 2019. aasta lõpuks. Samas aga on ka pidusid, mis toimuvad sama kuu sees, kui pruutpaar esimest korda pulma- või üritustekorraldaja juurde jõuab,» kirjeldab Tomson. See nõuab omajagu paindlikkust mõlemas olukorras. «Peaks suutma mõelda pruutpaariga ette uue aasta trendidele ning juba pikemalt ette detaile arutada kui ka samas vajadusel kiirelt reageerida ja vaid nädala-kahe jooksul paari tundma õppida, et unelmate pulm korraldada,» selgitab Tomson. Samas on piisava ettevalmistusaja puhul kindlasti rohkem võimalusi parimad lahendused leida.

Foto: Mona Õispuu

Usaldus pulmakorraldaja ja pruutpaari vahel

«Üldjuhul kutsun pruutpaari esimese kontakti loomiseks ruume kohapeale vaatama. Ühelt poolt selleks, et näidata meie võimalusi ja teiseks, et tekiks juba esimesed ideed ja nägemus, milliseks nende pulmapäev meie juures kujuneks. Nii õpin paari juba alguses tundma. Vahel piisab mõnest detailselt küsimusest ja poolest tunnist kohvi joomisest, et üksteisest paremini aru saada ja meie võimalused paari sooviga kokku viia,» kirjeldab Tomson oma kogemusi suhtlusel pruudi ja peigmehega. Pulma korraldamisel ongi tema sõnul kõige olulisem see, et paar usaldaks ja tunneks ennast nende inimestega, kes neid oma tähtsa päeva kujundamisel ümbritsevad. Kohe alguses peaks ka oma ootused ja võimalused korraldajale ära rääkima – milline on eelarve ja mis stiilis üritust soovitakse.

Mõtle, mida peopaigalt ootad

Pulmapaiga valik on üks olulisemaid otsuseid tähtsa sündmuse puhul. Seega tasub kohe alguses mõelda, kus kohas pidu korraldada ja mis võimalusi see peaks pakkuma. «Mõni eelistab maalähedastest küünipulma, mõisa, koduhoovi ja teine kesklinna peopaiku. Näiteks linnapulm sobib hästi neile, kes väärtustavad aega ning kes soovivad külalistele samuti muretut ja mugavat olemist pakkuda. Pole vaja muretseda külaliste transpordi pärast ühest kohast teise või halva ilma pärast. Paljudele on see oluline!» Tomsoni sõnul ei tähenda kesklinnas olek seda et ei oleks võimalik luua maalähedast tunnet. «Dekoratsioonide ning sisekujundusega annab ka kõige modernsemas keskkonnas seda teha.»

Foto: Mona Õispuu

«Seega tasub peopaiga valikul endalt küsida järgmisi küsimusi: kuidas külalised sinna pääsevad? Kas tuleb tellida transport? Kuidas on ööbimine korraldatud: kas peopaigas või selle läheduses on piisavalt ööbimiskoht kõigile soovijatele? Kes broneerib toad ja mis tingimustel?» loetleb Tomson levinumaid mõttekohti. Vahel võib juhtuda, et toad tuleb ette kinnitada ja garanteerida pruutpaari poolt ja hiljem ei lähegi kõiki tube vaja ning raha läheb raisku. «Parim lahendus on näiteks, kui majutuspaigal on broneerimislink, kuhu saab lisada pruutpaari nime, soovi korral ka pildi, kuupäevad ja info külalistele mõeldud ööbimise erihinna kohta. Paar saab mugavalt info kutsega teele panna ja lingi kaudu saavad kutsutud juba ise broneeringud teha. Peokangelased ei pea muretsema,» soovitab Tomson.

Kindlasti tasub ka mõelda, kui kaua pulmapidu kesta võib. «Mõnes kohas on selles osas piirangud ja lõpetama peab kas keskööl või juba ennem seda. Küll on aga pruutpaare, kes teavad, et pidu kestab varajaste hommikutundideni. Kui see jääb peokohaga täpsustamata võib see valmistada hiljem kurvastust. Näiteks enda klientidele olen alati öelnud, et meil võib soovi korral ka peale keskööd pidu jätkuda.» Tähele tasuks aga panna, et mida pikem sündmus, seda rohkem vajatakse ka toitu. Sellega tuleb Tomsoni sõnul juba varakult eelarves arvestada. Mõttekas on ka kohe alguses peopaigaga läbi rääkida, millal saab ruumis alustada ettevalmistustega – kas see kuulub hinna sisse või lisandub lisatasu? See tuleks täpsustada kohe alguses, et ei tekiks arusaamatusi.   

Foto: Mona Õispuu

«Vahel võib esialgne pakkumine ruumidele tunduda küll soodsam, kui mõnes teises kohas, kuid hiljem selgub, et seal puudub soovitud tehnika/valgustus ja mööbel, mille lisaks rentimine võib kokku tulla kordades suurem kui algne pakkumine,» selgitab Tomson.

Maitsev toiduvalik paneb i-le täpi!

Üks olulisemaid osi pulmapeol on loomulikult söök ning kindlasti peaks olema eelnevalt võimalus pakutavaid toite degusteerida ja menüü koostamisel kaasa rääkida.

«Tavaliselt pakutakse tervituseks ja õnnitluste kõrvale vahuveini ja paari sobivat suupistet. Seejärel ootab peosaalis laual külalisi suupistevalik, millele järgnev vastavalt pruutpaari soovile kas siis buffet-stiilis või käikudena õhtusöök. Peale seda on loomulikult õhtu naelaks tordi lõikamine. Mõned paarid eelistavad lõigata lahti vaid väikse tordi neile kahele ja külalistele pakutakse kas erinevaid hõrgutisi magustoidu laualt või siis serveeritakse juba lahtilõigatud tordiviilud igaühele eraldi,» jagab Tomson soovitusi.

Foto: Mona Õispuu

Kuid alati ei pea jääma traditsioonilise versiooni juurde. «Anname alati pruutpaaridele küll nõu ja jagame kogemusi, kuid samas ootame ka nende nägemust ja soove, et menüü siiski kajastaks seda, mis neile tõeliselt meeldib. Seepärast on oluline, et valitud koht annaks võimaluse ka muudatusteks ja värsketeks ideedeks. Soovitan alati menüüsse lisada midagi omanäolist. Paindliku ja kaasamõtleva peakokaga on see alati võimalik.»

Kokkuvõttes ütleb Anett Tomson, et soovid ja esialgne nägemus peaks tulema pruutpaarilt. «See on nende päev ja ka nende mõtted peaksid olema esikohal. Minu roll on olla nõuandja ja inspireerija ning oma kogemuse põhjal anda soovitusi. Tunnetus peab olema õige, siis saab parima tulemuse ja paarile iseloomuliku sündmuse, mida veel aastaid meenutada,» sõnab Tomson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles