Uuring: just selline teekond tööle ja töölt koju parandab vaimset tervist

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Inglismaal läbi viidud uuringust selgus, kuidas oma teekond tööle ja töölt koju vähem stressirohkeks ja tervisele kasulikuks muuta. 

Barcelona Institute for Global Healthi poolt läbi viidud uuringus vaadeldi ligi 3600 eurooplase teekonda kodust tööle ja töölt koju neljas erinevas linnas.

Tulemustest selgus, et uuringus osalejad, kelle teekond tööle kulges igapäevaselt läbi loodusliku keskkonna, olid tugevama vaimse tervisega kui teised. Positiivsed tulemused ilmnesid veelgi paremini inimeste puhul, kelle teekond oli füüsiliselt aktiivne, nagu näiteks kõndimine või rattasõit, kirjutab Stylist.

Uuringu käigus loeti looduskeskkonnaks avalikke või eraomandis välialasid, mille teekond viis läbi «roheliste» või «siniste» alade ehk mööda jõeäärseid radu, linnaparke või alleesid. 

Juba varasemad uuringud on tõestanud, et füüsiline aktiivsus looduskeskkonnas annab paremaid tulemusi kui sportimine linnakeskkonnas, aidates vähendada stressi, parandada tuju ja vaimset võimekust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles