GALERII ja VIDEO: Iris Janvier raputas ülivõimsa moeetendusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Fashion Week toob lavale parima osa kohalikust moeloomingust. Üht eredaimat etteastet pakkus Iris Janvier. Moemaja, mille kollektsioonide peategelaseks on tugeva karakteri ja sirge selgrooga kaasaja naine, kes ei lase endale midagi ette kirjutada. Modernsus, sügavad toonid, julged siluetid ja kehtestavalt kaunis stiil. Võimas moeplahvatus sai teoks kui kokku said Iris Janvieri märgi selge visioon ning disainer Piret Pupparti tugev stiilitunnetus ning jõulised, värsked ideed.

Vaata videot moeetendusest siit!

IRIS JANVIER uues kollektsioonis võtab maad jutustus tuhandest ja kahest polaarööst - sügavad toonid, virmalistelt laenatud voogavad jooned ja otsekui taevakehadelt näpatud sära moodustavad Eesti naise sügisesse eluollu imeliselt passiva tuumiku. Lõigetes võib tajuda mõningasi vihjeid põhjala traditsioonilistele kasukatele, mis linliku moe pitseri all kohe silma ei pruugi hakatagi. Näha saab nii puhast värvi kui litterpindu ja seda tundlikult balansserivat musta.

Kairi Sesteri sillerdav ja suurejooneline modellidebüüt Iris Janvieri etendusel.
Kairi Sesteri sillerdav ja suurejooneline modellidebüüt Iris Janvieri etendusel. Foto: AFP / Scanpix

Mõtte võib seekordsel etendusel lasta lendu nii tempokasse linnatulede rägastikku kui ka jõuda meditatiivsesse kargusest pakatavasse tundrasse. IRIS JANVIER jääb visuaali küllusele vaatamata siiski truuks oma praktilisele, ent novaatorlikule käekirjale ja keha embavale kangavalikule. Lisaks IRIS JANVIER põhikollektsioonile, mis müüb end edukalt juba üle maailma, on Tallinn Fashion Week moeetendusele kaasatud ka capsule kollektsioon koostöös andeka moedisaineri Piret Puppartiga.

Radari saatejuht Eeva Esse modellina laval, Iris Janvieri loomingut kannavadki tugeva karakteriga kartmatud naised.
Radari saatejuht Eeva Esse modellina laval, Iris Janvieri loomingut kannavadki tugeva karakteriga kartmatud naised. Foto: AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles