Lihtsad nipid, kuidas paljastada valetav sõber, kolleeg või kallim

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Krzysztof Zabłocki / PantherMedia / Krzysztof Zabłocki/Scanpix

Ei ole kerge aru saada, kui sulle valetatakse, kuid iga inimene annab valetades enesele teadmata mitmeid vihjeid, et ta ei räägi tõtt.

Käitumispsühholoog Jo Hemmings jagab Mirrori vahendusel nõuandeid, kuidas vale ära tabada.

Sõber

Enamik inimesi on oma sõprade näoilmetega kursis ning valetades muutub nende nägu. Näiteks võivad ninasõõrmed olla laienenud, ta võib punastada, huuli niisutada või väldib sõber otsest silmsidet.

Kolleeg

Kui sa pole oma töökaaslastega just hea sõber, ei ole sa tõenäoliselt nende ilmetega väga hästi kursis. Kõige parem viis on jälgida nende kehakeelt – vaata, kas nad teevad žeste, mida pole varem teinud, näiteks hoiavad käsi teistmoodi. Ka tasub tähele panna, kas nad räägivad teise tooniga või on nende kõne tavapärasest kiirem või aeglasem.

Kallim

Peaks olema kõige kergem aru saada, kui su partner sulle valetab, kuid see pole alati nii. Me kipume oma kallimaid usaldama ning ei pruugi märke tähele panna. Mille tasuks aga tähelepanu pöörata, on muutused käitumises – näiteks hakkab kallim salatsema, on kaitsev või süüdistab hoopis sind valetamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles