Lihtsaid nippe, kuidas kiirnuudlitest uhke roog välja võluda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuudliroog.
Nuudliroog. Foto: Wong Sze Fei / Panthermedia / Scanpix

Kiirnuudlite söömist ei maksa häbeneda. Kuigi neid ei saa kindlasti tervislikuks söögiks pidada, on inimesi, kellele need väga maitsevad. Pealegi saab kiirnuudlid vähese vaevaga mitmekülgseks eineks kujundada.

Kiirnuudleid ei pea sugugi valmistama täpselt juhendi järgi, neile võib juurde panna ka kõiksugu lisandeid, mis annavad toiteväärtust ja häid maisteid. Mashed pakub välja mõned ideed, kuidas kiirnuudleid täiendada.

Lisa nuudlitele muna! Tee nuudlite kõrvale praemuna või jäta rohkem leent ja lisa «supi» sisse keedumuna (või vutimune). Võid nuudleid teha ka keedupotis, et toores muna otse puljongi sisse kukutada, nii saad pošeeritud munaga nuudlisupi.

Foto: weerayut ranmai / PantherMedia / Scanpix

Lisa juustu! Lisa valmis nuudlite juurde riivjuustu ja sega läbi. Juust teeb nuudlid eriti kreemiseks ja rammusaks.

Lisa köögivilju! Lisa puljongi jaoks nuudlitele rohkem vett ja pista sinna mis iganes köögivilju sul käepärast on: rohelist sibulat, spinatit, idusid, tükeldatud jalopenot, brokolit või herneid ja ubasid.

Lisa maitsetaimi! Värsked maitsetaimed annavad su roale peale hea maiste ka oivalise lõhna. Kiirnuudlitega sobivad suurepäraselt näiteks koriander, basiilik ja münt.

Nuudlid rohelise sibulaga.
Nuudlid rohelise sibulaga. Foto: Wong Sze Fei / PantherMedia / Wong Sze Fei

Lisa kastmeid ja vürtse! Karripasta, hoisini kaste või riisiäädikas annavad nuudlitele hoopis teise maitse. Kui armastad soolast, proovi misopastat või sojakastet, aga ole kogustega ettevaatlik.

Lisa liha! Nuudlite juurde lähevad hästi kõik liharoogade jäägid, mis on külmikusse seisma jäänud. Olgu selleks peekon, krevetid, kana või veiseliha.

Lisa kookospiima! Kookospiim teeb nuudliroa siidiselt kreemiseks. Soovitavalt kasuta selleks rammusat kookospiima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles