Millega üllatab järjekordne toidumess Tallinn FoodFest?

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinn FoodFest kokkade autasustamine

25.-27. oktoobril toimub Eesti Näituste messikeskuses taaskordne toidumess FoodFest. Avastamisrõõmu peaks jaguma nii professionaalidele kui ka niisama toidusõpradele.

Tallinn FoodFest on toidumesside traditsiooni jätkaja ning üritus leiab tänavu aset juba üheksandat korda.

Tallinn FoodFest toimub vaheldumisi üle aasta Tallinna toidumessiga. Esimene Tallinna toidumess toimus juba 1993. aastal.

Aastatega loodud traditsioon ja saadud kogemused toiduerialasid liitva üritusena hoiab mess korraldajate sõnul oma kohta kontaktide edendaja ja loojana Eesti toidutootjate, toitlustajate, vahendajate ja müüjate seas.

Tallinn FoodFest on kahel esimesel päeval, 25.-26. oktoobril avatud vaid ärikülastajatele: toitlustajatele, majutusteenuse osutajatele, hulgi- ja jaekaupmeestele, toidutootjatele ning nendega seotud sidusalade esindajatele.

Erialakülastajaid on messile oodata üle 6000.

Erialakülastajate programm ulatub ka laupäeva, kus messile on oodatud koolide ja lasteasutuste toitlustajad.

Teabepäev «Magustoit vähese suhkruga» annab uut teavet ja ideid maitsva lõuna pakkumiseks nii koolis kui ka lasteaias.

Toidusõprade päev

Laupäev, 27. oktoober on messil toidusõprade päev. «Oodatud on kõik, keda toidu valmistamine, erinevad tõekspidamised toitumisest või lihtsalt osasaamise soov ükskõikseks ei jäta,» sõnas Profexpo OÜ juhataja Tiit Sarv. 

Tarbijale avatud päeval oodatakse külastama üle 3000 toidusõbra.

Messil osaleb ligi 200 eksponenti, sh iga neljas on välisriikidest. «Ootame messile kuni 8500 külastajat,» lisas Sarv.

Mess on kõigil kolmel päeval avatud 10:00 – 17:00.

Messi avapäeval, neljapäeval, selgitatakse ametikooli õppurite seast välja aasta noorkoka tiitli võitja.

«Baarmenid panevad ennast proovile Riga Black Balsam kokteilide konkursil, mis on ühtlasi Eesti esindajate valikvõistlus pääsemaks novembrikuisesse finaali,» jätkas Sarv.

Messi teisel päeval, reedel, asuvad «Aasta kokk 2018» võistlustel oskuseid mõõtma restoranikokad.

Paralleelselt toimuvad seminarid HoReCa sektorile, toiduainetööstusele ning kooli- ja lasteaiatoitlustajatele.

Messil hinnatakse ka jõulutoodete konkursile esitatud tooteid. «Osalevad lihatooted, pagaritooted, jõuluõlled ja hõõgveinid. Oma tooteid on konkursile esitanud ühtekokku 29 tootjat,» kutsus Sarv üles kõiki toiduhuvilisi üritusel osalema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles