Naine uputas ennast ja oma kaks last uskudes, et mees on surnud (1)

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Chogo / imago/Xinhua

Hiinas Hunani provintsis tappis naine end ja oma pere uskudes, et tema mees on surnud. Mees lavastas enda surma maksupettuseks ja võlgadest vabanemiseks.

Abikaasa, keda tuntakse nime all He, lavastas oma surma maksudest hoidumiseks ning võlgadest vabanemiseks. Uskudes abikaasa surma, ei suutnud naine selle koormaga toime tulla ning uputas end ja oma kaks last tiiki. He andis end politseile üles ning teda hoitakse kinnipidamisasutuses kindlustuspettuse eest.

Mees, kelle võlad ulatusid 12 500 euroni, sõitis rendiautoga 19. septembril jõkke. Kolm nädalat hiljem postitas tema naine portaali Wechat kirja, kus teatas, et kavatseb end tappa, et pere taas koos oleks. He andis end politseile üles päev pärast surnukehade leidmist.

Mees selgitas, et nende tütar oli haige ning neil olid igakuised meditiisiinikulud vaja tasuda, kuid lisaks olid perel võlad auto eest ning perega seotud muud kulud. Lisaks on He ise haige ning tegi seda oma sõnul võlgadest vabanemiseks. Avalikkuse ette jõudnud videos räägib He, et plaanis veel mõnda aega end peita ning siis perega kontakteeruda, et nendega koos põgeneda. He ei rääkinud oma plaanist naisele, vahendab The Guardian.

Aastaid on olnud Hiina üks väheseid riike, kus naiste suitsiidide arv on meeste omast suurem. Seda eriti maapiirkondades. Antud juhtumi valguses on Hiinas taas võetud üles teema, kuidas muuta maapiirkondades elavate naiste elu paremaks. Ametnike sõnul on probleemiks naiste meeleheide ja depressioon, mida esineb eriti palju naistel, kes elavad linnadest väljas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles