Pärnumaa maitsed: küpsiseid saab ka tammetõrudest

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahjus küpsetatud pirnid jääsiidriga.
Ahjus küpsetatud pirnid jääsiidriga. Foto: Ragne Värk

Kui Pärnumaa maitsete aasta puhul korraldatud kohalike toidumeenete konkursi žürii lauale laotati kõik söödavad ja joodavad suveniirid, oli hindajate hämming suur. Mida kõike küll Pärnu kandis ei leidu – šokomaasikat, õunasiidriželeed, rabarberiveini, särtsukurki.

Kui muidu võiks arvata, et Pärnumaa raba- ja rannarahva köögi tunnusmaitseid valitsevad kala, rukkileib ja igat masti hoidised ning joogikaart koosneb õunasiidrist ja Häädemeeste mineraalveest, siis tegelikult asi sellega ei piirdu. Kokku tõid Pärnumaa talunikud ja väikeettevõtjad parima toidumeene valimisele 76 toodet, mis võiks iseloomustada kohalikku maitsemaailma ning sobiks Pärnu kandi külastajatele koju kingituseks kaasa võtta.

«Kadakajäätis, tammetõruküpsised, võilillekohv, kartulivorst,” nimetab tänavuse Pärnumaa maitsete aasta projektijuht Kadi Elmeste võistluslaualt veel suupärast, mis talle ainulaadsusega silma torkasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles