Võimalus kinkida tassitäis kodusoojust

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Siimon

Algas heategevuskampaania, milles kutsutakse inimesi annetama teed Eesti puudust kannatavatele peredele. Annetada saab mistahes teed ning annetuskastid on paigaldatud 48. Selverisse üle kogu Eesti. Oma panuse saab anda 16. oktoobrist kuni 5. novembrini.

Tõenäoliselt ei oska paljud meist aimatagi, mis tunne on siis, kui pead iga päev poodi minnes oma eelarvet senthaaval kokku panema ja rehkendama. 

Aga neid inimesi on ja see arv on suur.

Eesti Toidupanga kommunikatsiooni koordinaatori Marie Kanariku sõnul saavad ligi 9000 majanduslikult keerukas olukorras inimest iganädalast abi Toidupankadelt, iseäranis keerukad ongi nende jaoks talvekuud.

«Kõlab ehk esmapilgul pisut lihtsalt, aga just toiduabi pakis leiduv tee võib muuta nii mõnegi perekonna talveõhtud mõnusamaks ja soojemaks. Seni pole aga tee olnud annetatavate toiduainete seas väga populaarne, olgugi, et just talviti hinnatakse seda rohkem kui muidu,» selgitas Kanarik kampaania tagamaad. 

Toetamaks inimesi just talveperioodil, on Toidupank koostöös Liptoniga ellu kutsunud teeannetuskampaania «Kingi Eesti peredele tassitäis soojust».

Annetada saab ükskõik millist teed

Annetamiseks tuleks osta poest ükskõik milline tee ning viia see Selverites kassade lähedal asuvasse annetuskasti. Lipton korjab annetatud teed kokku ning toimetab need enne talveperioodi algust abivajajateni. «Iga annetatud Liptoni teele lisab Lipton omalt poolt veel ühe paki juurde,» märkis Kanarik. 

Kampaania ajal jagatakse teavet tee kasulike omaduste, sellega seotud statistika ja kohalike kommete kohta nii avalikkuses kui ka sotsiaalmeedia kaudu.

Head saab teha 16. oktoobrist kuni 5. novembrini neljakümne kaheksas Selveri kaupluses üle Eesti. Annetuskastid on paigaldatud Harjumaa, Tallinna, Keila, Peetri, Rakvere, Jõhvi, Kohtla-Järve, Hiiumaa, Kuressaare, Uuemõisa, Rapla, Paide, Põltsamaa, Jõgeva, Pärnu, Viljandi, Tartu, Valga, Võru ja Põlva Selveritesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles