Retseptisoovitus: vimkaga täidetud paprika sügisõhtuteks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Britt Paju

Pikk ja päikeseline suvi on läbi ning ilmselt on nii mõnigi meist pikisilmi oodanud aega, kui saaks teha kaminasse tuld, juua sooja teed ning küpsetada maitsvaid ahjuroogi.

Personaaltreener ja Talleggi saadik Rauno Rikberg näeb igal aastal neid, kes kevadel ja suvel korralikult treenivad ning menüüd jälgivad, aga talveperioodil end sootuks unustavad. Väheneb nii füüsiline aktiivsus kui ka igapäevase menüü kvaliteet.

«Juba sügisel lastakse niiöelda rihm lõdvaks – süüakse rohkem, kui organism vajab ja liigutakse oluliselt vähem. Tegelikult on see aga suur viga, mida on võimalik väga hõlpsasti ära hoida. Tuleb lihtsalt menüüd jälgida,» rõhutas Rauno Rikberg ja soovitas toidublogija Britt Paju retsepti, mis on samaaegselt toitainerikas ja mitmekesine.

Täidetud paprikad seente, kikerherneste ja pestoga (neljale)

Koostisosad:

  • 300 g kanafileehakkliha
  • 100 g metsaseeni
  • 100 g kikerherneid
  • 10 päikesekuivatatud tomatit
  • 4 sl pestot
  • 4 sl riivitud parmesani
  • soola, pipart
  • 1 sl oliiviõli

Lõika paprikad olenevalt kujust kas pikkupidi pooleks või eemalda pealmine varreosa – olenevalt sellest, kuidas paprika paremini püsti püsib. Piserda paprikad kergelt õliga ja maitsesta soolaga ning küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit või kuni need on pehmenenud. Samal ajal, kui paprikad küpsevad, haki seened ja tomatid ning kuumuta pannil u 10 minutit jooksul. Lisa hakkliha ja kuumuta veel paar minutit. Kõige lõpuks sega sisse kikerherned ja sega kogu komplekt pannil läbi. Lisa pesto ja vajuta ca pooled kikerherned kahvliga natuke lömmi. Sega kõik läbi, maitsesta vajadusel ja täida saadud seguga paprikad. PS! Need võib lausa kuhjaga täita. Puista peale parmesan ja küpseta 180- kraadi juures veel umbes 20 minutit. Serveeri koos basiilikuga või peotäie rukolalehtedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles