Eksperdid hoiatavad: veepaastumine pole dieet, vaid nälgimine!

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix

Aastate jooksu oleme me kuulnud päris naeruväärsetest dieetidest, kuid trendikas «veepaastumine» võib olla neist üks jaburamaid, hoiatavad eksperdid.

Selgub, et veepaast pole mitte ainult ohtlik, vaid ka tõenäosus, et sa kaalust alla võtad ja su keha ka selliseks jääb, on nullilähedane.

Veepaastumine tähendab seda, mida sa arvad, et see tähendab – selle «dieedi» pidajad ei tarbi mitu päeva või isegi nädala järjest muud kui vett.

Fox kirjutab, et tegemist pole mingi dieediga, vaid puhtakujulise enese näljutamisega. Vesi ei sisalda kaloreid ega vitamiine ning selles on vaid väga vähesel määral mineraale. Kui sa oma keha aga pikemat aega näljarežiimil hoiad, mõjub see väga halvasti sinu ainevahetusele, veresuhkrule ja organismile üldiselt – sa tunned nõrkust, süda hakkab ebaregulaarselt lööma, pea ringi käima jne. Meie keha vajab toimimiseks kütust ja kui ta seda ei saa, ei tööta keha optimaalselt.

Kaalu alandamine on enamiku jaoks meist raske väljakutse ning see võtab kaua aega. Iga dieet, mis tundub liiga hea, et olla tõsi, seda tavaliselt ongi ning veepaast on neist üks hullemaid ja sellest tasub suure kaarega mööda käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles