Kõva sõna: saarlaste käsitöödžinn Lahhentagge tuli rahvusvahelisel konkursil teiseks! (1)

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tarmo Virki

Saaremaa käsitöödžinn Lahhentagge  tegi tubli tulemuse: väiketootja saavutas rahvusvahelisel konkursil «Maailma parim käsitöödžinn 2018» rahvahääletusel teise koha. Esikoha napsas endale Saksamaa tootega Irving Gin.

Vaid kolme aasta eest alustanud pere-ettevõte on jõudnud märkimisväärse jõudsusega edasi - elukaaslased Maarit Pöör ja Tarmo Virki saavutasid Lahhentagge kaubamärgi all toodetava käsitöödžinniga rahvusvahelisel areenil toimunud võistlusel teise koha.

Saavutus ei tulnud kergelt - rahvahääletusel osalejate hääli püüti mitu ööd ja päeva. 

«Tegelikult püüdsime ikka esikohta, kuid kahtlemata on ka teine koht väga hea tulemus, ja rõõmustame selle üle kogu südamest,» märkis Marit Pöör. 

Saaremaa läänerannikul tegutsev ja tuleval aastal Kuressaares džinnikoja avav Lahhentagge kogus 1219 häält, sakslaste Irving 1520 häält ja kolmandaks jäänud Portugali Amicis džinn 442 häält.

Tarmo Virki lisas, et konkursil osalemine oli väga emotsionaalne ning kaasa elasid neile nii sõbrad, sugulased kui tuttavad ning ka kõik teised, kellele saarlaste edu korda läks.

«Eks nüüd tule taas tööle pühenduda, see on alles algus,» lubas Virki. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles