Meetod, mis aitab sama ajaga viis korda rohkem kaalu kaotada

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann

Suurbritannias asuva Plymouthi ülikooli teadlased avastasid viisi, kuidas kiiremini ideaalkaalu saavutada ning sel pole mingit pistmist treenimisega.

Värskes uurimuses jaotati ülekaalulised katsealused kahte gruppi ning leiti, et mõttetreeninguga õnnestus osalejatel kaotada pea viis korda rohkem kaalu kui konkurentidel.

Functional Imagery Training (FIT) ehk funktsionaalne kujutletav treening tundub olevat trikk, millega petta keha intensiivsemalt rasva põletama. 141 osalejat jaotati kahte gruppi, millest üks grupp sai regulaarselt kujutletavat treeningut praktiseerida ning teise grupiga viidi läbi regulaarseid motiveerivat intervjueerimist (MI). Kumbki grupp ei saanud kohtumistel lisanduvaid juhiseid trenni või toitumise kohta, kirjutab Plymouth oma kodulehel.

FIT-i praktiseerinud osalejad kaotasid võrreldes teise grupi liikmetega taljest 4,3 sentimeetrit rohkem. Kuue kuu möödudes kaotas uut lähenemist kasutanud grupp keskmiselt 4,11 kilogrammi, intervjuusid kasutanud grupp keskmiselt 0,74 kilogrammi. Aasta möödudes oli FIT grupp kaotanud keskmiselt 6,44 kilogrammi ning MI grupp 0,67 kilogrammi.

Doktor Linda Solbrig selgitab, et tehnika otsib abi psühholoogiast ning aitab osalisel arendada, rõhutada ning sõnastada enda motivatsiooni ning põhjuseid muutusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles