6 igapäevast asja, mida kuninganna Elizabeth II kunagi teinud pole

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alastair Grant / PA Wire/PA Images

Kuninganna on kohtunud 12 USA presidendiga, reisinud üle maailma ning saanud kingiks eksootilisi loomi, kuid ta pole oma pika eluea jooksul teinud asju, mis meile tavalised.
 

Ta pole kunagi valimas käinud

Juriidiliselt on kuningannal õigus valimas käia, kuid palee protokolli kohaselt peab kuninganna olema poliitiliselt erapooletu. See tähendab, et kuninganna ei käi valimas ühte poliitilist gruppi teise üle ega tohi ka ise üheski nimekirjas kandideerida.

Ta ei ole kunagi koolis käinud

Kuninganna on väga tark ja haritud vaatamata sellele, et ta pole kunagi päriselt klassiruumi astunud. Teda ja tema õde õpetasid kodus parimad eraõpetajad, keda raha eest sai palgata.

Tal pole kunagi olnud sotsiaalmeedias kontot

Enamik Suurbritannia kuningliku pere liikmetest on esindatud ühel või teisel moel sotsiaalmeedias.

Ta pole kunagi sõidueksamit sooritanud

Kuna juhiload on väljastatud Elizabeth II nimele, võib kuninganna sõita millal ja kus soovib ning selleks pole vaja näidata ühtegi kaarti. Isegi printsessina ei pidanud ta sõidueksamit sooritama, kuna kuningliku pere liikmeid sõidutavad autojuhid. Küll aga õppis kuninganna autot juhtima II maailmasõja ajal, mil ta juhtis esmaabiautot. Ka seal ei pidanud ta oma sõiduoskust kellelegi tõestama.

Ta pole kunagi kohtingul käinud

Kuninganna kohtas oma tulevast abikaasat väga noorelt. Ta oli kõigest 13, kui kohtus pulmas tulevase printsi Philipiga. Noormees oli tol ajal 18-aastane. 1939. aastal hakkasid nad tihedamalt suhtlema ning 1947. aastal paar kihlus. 61 aastat hiljem on nad endiselt abielus. Võib öelda, et kuninganna ei pidanud käima kohtingutel, kuna leidis enda printsi juba varajases nooruses.

Allikas: Reader's Digest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles