Toidud, mida ei tohiks kunagi sügavkülma panna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

On toite, mille sügakülmutamine muudab nad kõlbmatuks, aga ka neid, mis muutuvad tervisele ohtlikuks.

Piim

Piima koostis muutub sügavkülmutades ning ühtlasest piimast eraldub vesi. Piim jääb sulatades tükiline ning kuigi see pole tervisele ohtlik, ei ole see kuigi meeldiv.

Praetud toidud

Friikartulid jäid söögikorrast üle? Ära pane neid sügavkülma. Sügavkülmutades ning hiljem sulatades kaotavad nad enda krõbeduse ning keegi ei soovi süüa vesiseid friikartuleid.

Munad

Koorega toorete munade sügavkülmutamine on suur viga. Kuna munas leidub vesine sisu, külmub muna suure tõenäosusega sügavkülmikus lõhki ning on sel viisil vastuvõtlik bakteritele.

Sulatatud liha

Kui oled sügavkülmast võetud liha juba korra sulatanud, siis toorena seda uuesti külmutada ei tohiks. Sulatatud ja taaskülmutatud liha on bakteritele vastuvõtlikum. Prae kogu liha ära ning pane siis sügavkülma.

Majonees

Sügavkülmutatud majonees muutub sulatades tükiliseks ning selle koostis eraldub osadeks.

Allikas: Reader's Digest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles