Toidud, mida ei tohiks kunagi sügavkülma panna
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
On toite, mille sügakülmutamine muudab nad kõlbmatuks, aga ka neid, mis muutuvad tervisele ohtlikuks.
Piim
Piima koostis muutub sügavkülmutades ning ühtlasest piimast eraldub vesi. Piim jääb sulatades tükiline ning kuigi see pole tervisele ohtlik, ei ole see kuigi meeldiv.
Praetud toidud
Friikartulid jäid söögikorrast üle? Ära pane neid sügavkülma. Sügavkülmutades ning hiljem sulatades kaotavad nad enda krõbeduse ning keegi ei soovi süüa vesiseid friikartuleid.
Munad
Koorega toorete munade sügavkülmutamine on suur viga. Kuna munas leidub vesine sisu, külmub muna suure tõenäosusega sügavkülmikus lõhki ning on sel viisil vastuvõtlik bakteritele.
Sulatatud liha
Kui oled sügavkülmast võetud liha juba korra sulatanud, siis toorena seda uuesti külmutada ei tohiks. Sulatatud ja taaskülmutatud liha on bakteritele vastuvõtlikum. Prae kogu liha ära ning pane siis sügavkülma.
Majonees
Sügavkülmutatud majonees muutub sulatades tükiliseks ning selle koostis eraldub osadeks.
Allikas: Reader's Digest